Målflopparna

Milans snitt med nya stjärnorna rekordlågt: ”Gör många misstag”

1 av 2
FOTBOLL

MILANO. Det skulle bli Milans superanfall.

När Zlatan Ibrahimovic och Robinho skrev på var förväntningarna skyhöga.

Men Milans målsnitt hittills är det lägsta på tio år.

I början av säsongen handlade allt om hur tränare Max Allegri skulle få plats med sina stjärnor: skulle han kunna ha Zlatan, Pato,

Robinho och Ronaldinho samtidigt på planen? Och Filippo Inzaghi, vad skulle man göra med honom?

– Det är ett lyxproblem, att ha många bra målgörare, sa Allegri då till Sportbladet.

Zlatan godkänd

Men målkanonaden har uteblivit. Corriere della Sera, en av Italiens största dagstidningar med bas i Milano, har räknat ut målsnittet för Milan hittills denna säsong. Facit: inte på tio år har Milan gjort så få mål.

– Vi gör för många individuella misstag i anfallet, sa tränare Allegri efter förlusten i lördags mot Juventus, där Milans ineffektivitet framåt var tydlig.

Zlatan får ändå godkänt, med sju mål på elva matcher. Han har gjort fyra i ligan och alla Milans tre mål i Champions League. Helt klart är att de rödsvarta inte lyckats få till en fullt fungerande offensiv vilket naturligtvis också beror på de andra lagdelarna, inte minst mittfältet.

Corriere della Sera konstaterar att säsongen 2005/06, den som slutade i Calciopoli-kaos där även Milan drogs in, är den bästa målmässigt på tio år. Milan gjorde 113 mål på 54 matcher vilket ger ett snitt på 2,092 per match. Mister Milan, Carlo Ancelotti, var då tränare.

”Slåss om scudetton”

Snittet för den här säsongen gäller elva matcher, åtta i ligan och tre i Champions League. Den första matchen, då Milan vann med 4–0 mot Lecce, har man inte räknat med eftersom det är målsnittet med Zlatan och

Robinho i laget som Corriere della Sera velat belysa.

På dessa elva matcher har Milan gjort 13 mål vilket ger ett snitt på 1,083. Av dessa 13 har Zlatan alltså gjort sju, mer än hälften.

– Jag tror absolut att vi kan vara med och slåss om scudetton, säger tränare Allegri och det påståendet ifrågasätts nu i italienska medier.

Vad såväl Milan som Allegri nu behöver är en seger mot Real Madrid i morgon. Inte bara för ställningen i Champions League-gruppen utan även för att få arbetsro.