”Förhandlar med Barça om Afellay”

Lämnar PSV – nu kan det bli Barcelona för stjärnan

FOTBOLL

PSV meddelade nyligen att lagkaptenen Ibrahim Afellay inte kommer att förlänga sitt kontrakt med klubben.

Enligt Sky Sports har holländarna nu inlett förhandlingar med Barcelona om en övergång för den landslagsmannen som kan reas ut i januari.

– Det verkar som att det är många toppklubbar som är intresserade av honom. Av respekt för PSV vill jag inte kommentera förhandlingarna djupare, säger Barcelonas sportchef Andoni Zubizarreta till Radio Ona.

PSV och Ibrahim Afellay meddelade nyligen gemensamt att kaptenen lämnar klubben senast när hans kontrakt går ut nästa sommar. För att inte bli utan ersättning kan PSV nu tvingas rea ut stjärnan i vinter.

United med i jakten

Manchester United, Arsenal, Liverpool, Atletico Madrid och Inter har alla ryktas vara på jakt efter stjärnan men de får nu skarp konkurrens. Enligt Sky Sports har FC Barcelona redan inlett förhandlingar med PSV.

Den spanska storklubben jobbar hårt med sin pressade ekonomi men managern Pep Guardiola vill ändå förstärka laget. Klubben ska ha gett upp rekorddyre Cesc Fabregas och ser istället en lösning i Afellay då PSV sitter i en väldigt dålig förhandlingsposition.

Går gratis i sommar

– Den finansiella situationen gör att det i dag är omöjligt att acceptera enorma utgifter i förstärkningar, säger en källa i Barça till tidningen.

Om PSV inte accepterar något bud i januari kan Afellay förhandla själv med intresserade klubbar och gå som Bosman i sommar.