Mourinho: ”Det här är viktigaste matchen i år”

Real fruktar en ny cupsmäll: ”Då är de döda”

FOTBOLL

BARCELONA. Real Madrid har bara oavgjort med sig från första cupmötet med Murcia.

Nu ber José Mourinho hemmapubliken om hjälp för att undvika fiasko.

– Jag vill se högre stämning på Bernabéustadion, det här är den viktigaste matchen hittills i år, säger Mourinho.

Spaniens två giganter går in i kvällens cupspel med olika förutsättningar. Barcelona har 2–0 med sig mot Ceuta från bortamötet för två veckor sedan och Pep Guardiola väljer att mönstra ett lag nästan helt utan ordinarie spelare.

Real Madrid fick bara 0–0 med sig i matchen mot tredjedivisionslaget Murcia och José Mourinho vädjar nu till hemmapubliken att hjälpa till att undvika ett nytt cupfiasko.

– Jag skulle önska mig ett Bernabéu med lite mer stämning. I derbyt (i söndags mot Atlético Madrid) var folk väldigt tysta efter 2–0. Jag vet att det här handlar om olika läktarkulturer och det måste man acceptera, men spelarna förtjänar mer. Jag förväntar mig inte San Siro-stämning men lite bättre i alla fall. Det här är den viktigaste matchen i år eftersom vi kan åka ur vår första turnering, säger Mourinho på sin presskonferens före match.

”Då är de döda...”

Förra året åkte Real Madrid ut ur spanska cupen i första omgången när man mötte tredjedivisionslaget Alcorcón, som först slog Real Madrid med imponerande 4–0 på hemmaplan och sedan bara släppte in ett mål i bortamötet två veckor senare.

Förlusten är en av de tyngsta i Real Madrids moderna historia och inför årets cupspel förklarade José Mourinho att om hans lag skulle åka ur cupen i första omgången i år igen skulle de gå ett jobbigt öde till mötes.

– Då är de döda, deklarerade Mourinho för två veckor sedan.

FAKTA

Preliminära startelvor för superlagen i kväll:

FC Barcelona:

Pinto – Adriano, Bartra, Milito, Maxwell – Thiago, Mascherano, Keita – Pedro, Bojan, Nolito.

Real Madrid:

Casillas – Arbeloa, Ramos, Albiol, Marcelo – Alonso, Granero – León, Canales, Di María –  Benzema