Försvarade Zlatan – kan kosta 48 milj

Raiola till Sportbladet: De överreagerar

Foto: AP
FOTBOLL

GÖTEBORG. Snacka om dyra ord.

Mino Raiolas uttalanden om Johan Cruyff och Pep Guardiola kan kosta Zlatans agent – 48 miljoner kronor.

– Barcelona överreagerar, säger Raiola.

I måndags sågade Mino Raiola Johan Cruyff och åter Barçatränaren Pep Guardiola.

I går kväll svarade FC Barcelona via sin hemsida med att hota med rättsliga åtgärder och genom att stoppa alla utbetalningar till Zlatan Ibrahimovics agent.

Det sista är en hämnd som lär svida i Raiolas plånbok om Barça fullföljer hela vägen.

Får 12 milj om året

Tidningen Marca har tidigare i höst skrivit att Raiola får närmare 12 miljoner kronor per säsong i ytterligare fyra år för att Zlatan Ibrahimovic för drygt ett år sedan skrev på Barcelona.

Trots att Zlatan nu flyttat till Milan.

När Zlatans agent tidigare i somras först i Sportbladet och sedan i andra europeiska medier hårt kritiserade Guardiola hotade Barcelona för första gången med att dra in ersättningen.

Efter Raiolas nya sågning av Cruyff – och Guardiola – fick Barcelona ett nytt skäl att omvandla hotet till verklighet.

”Det är dumheter”

På egna hemsidan skriver Barcelona:

"FC Barcelonas jurister överväger att vidta rättsliga åtgärder mot mr Raiola och med omedelbar verkan stoppar FC Barcelona alla betalningar till mr Raiola".

När Sportbladet under tisdagskvällen pratade med Raiola säger han:

– Det här är dumheter. Barcelona överreagerar. Jag uttalade mig i huvudsak om det som Cruyff sagt om Zlatan. Det har jag min fulla rätt att göra. Jag står för mina åsikter och kände att jag måste försvara Zlatan, säger han.

Vad tycker du om att de hotar att stämma dig och stoppar dina betalningar?

– De får kritisera mig, de får ha sina åsikter. Men om de gör något i praktiken – då tar jag det direkt med klubben, inte via media, säger Raiola.

FAKTA

ALLA TURER I FAJTEN RAIOLA VS. BARÇA

Så sa Cruyff om Zlatan vid Fotbollsgalan i måndags:

– Det är väldigt speciellt, sättet människorna är på är helt annorlunda än i resten av Spanien. De har sina egenheter som du måste anpassa dig till. Det är en mycket svår kultur att anpassa sig till. Det var förmodligen därför han inte klarade att anpassa sig i Barcelona.

Så svarade Mino Raiola i Expressen:

– Han (Cruyff) är en nobody. När han talar framför Barcelonas pampar reser sig folk upp och går.

– Han är på väg att bli senil och hade inte mod att göra någonting vettigt av sin tränarkarriär. Han vet inte hur man ska träna ett fotbollslag på ett modernt sätt.

– Jag tycker att Cruyff och Guardiola kan åka till ett mentalsjukhus tillsammans, hålla käften, sitta där och spela kort tillsammans. De skulle göra fotbollen och Barcelona en stor tjänst.

Så svarade Barcelonas på Raiolas uttalanden:

"FC Barcelona betraktar uttalandena gjorda av agenten Mino Raiola som oacceptabla eftersom han åter ifrågasätter heder och moralisk integritet hos vår tränare Joseph Guardiola och Johan Cruyff".

"FC Barcelonas jurister överväger att vidta rättsliga åtgärder mot mr Raiola och med omedelbar verkan stoppar FC Barcelona alla betalningar till mr Raiola".