Aftonbladet
Dagens namn: Simon, Simone
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Silly season

Barcelona slog Real Madrids målrekord

180 mål på ett år

Barcelona knäppte största rivalen på fingrarna   Barcelona knäppte största rivalen på fingrarna Foto: TT

Messi firade sin 500:e Barçamatch med mål och ny kross.

Och med att sno ett rekord från Real Madrid.

När Barcelona tog emot Real Betis i årets sista match tog Lionel Messi på sig Barçatröjan för 500:e gången. Han skulle fira genom att bli målskytt – men det höll på att börja med en mindre katastrof.

Messi kolliderade med Betis-målvakten Antonino Adan och föll ihop efter smällen mot huvudet. Händelsen resulterade i en till synes billig straff för hemmalaget, och Messi kom upp på fötter igen.

Det var dock inte han som förvaltade straffen – Neymar stegade fram, halkade och drog den i ribban – men returen sköts snöpligt in i eget mål av Heiko Westermann.

MSN har gjort 75 procent av Barças mål

Messi själv fick kröna sin jubileumsdag med ett mål kort därpå, efter fint samarbete med Neymar.

Luis Suárez inledde den andra halvleken med att utöka ledningen till 3–0, och satte även 4–0 efter ett klassiskt Barça-anfall.

Barcelona stänger därmed 2015 med 180 gjorda mål totalt i alla tävlingsmatcher – och slår därmed Real Madrids tidigare rekord på 178 mål under ett kalenderår.

Trion Messi, Suárez och Neymar har stått för 48 respektive 48 och 41 mål – totalt 75 procent av de 180 målen. LÄS OCKSÅ Skrev på för Barça B – lämnade samma dag

Svenske John Guidetti avslutade året i Spanien med att få spela femton minuter när Celta Vigo förlorade med 0–1 hemma mot Athletic Bilbao. LÄS OCKSÅ Guidettis jul: Lirade fotboll med knattar

Celta Vigo Lionel Messi John Guidetti Athletic Bilbao Luis Suarez FC Barcelona
SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet