Aftonbladet
Dagens namn: Sabina
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Guidetti målskytt mot Barça – igen

Straffsumpare senast.

Mot Barcelona tog John Guidetti revansch.

– Jag missar inte två raka, säger han efteråt.

John Guidettis favoritmotståndare i La Liga?

FC Barcelona, tydligen.

Den svenske landslagsanfallaren har nu gjort mål på storlaget – två matcher i rad.

Den 23 september hoppade han in och spädde på förnedringen när Celta Vigo överraskade och vann med hela 4-1. Och i söndagens match på Camp Nou var det dags igen. LÄS OCKSÅ Messis fräckis från elva meter

”Var helt säker”

Strax före paus, vid underläge 0-1, gick Guidetti omkull i offensivt straffområde efter duell med Jordi Alba. Domaren blåste i pipan – och svensken tog själv hand om straffen.

Målvakten Claudio Bravo gick åt rätt håll – men straffen var så pass hårt slagen att den letade sig in i nät fram till 1-1.

En stor revansch för 23-åringen, som missade en straff så sent som i torsdags, när Celta Vigo spelade 2-2 i cupens semifinalretur mot Sevilla.

– Jag missade ju den förra, så jag var helt säker på att jag skulle sätta denna. Jag missar inte två straffar i rad, säger Guidetti till Sportbladet.

Enligt Infostrada är han därmed den förste svenska spelaren att göra mål mot Barcelona, på Camp Nou, i en La Liga-match.

Men målet hjälpte föga. LÄS OCKSÅ Guidettis kärleksgest på Camp Nou

”Overkligt”

Barcelona vann till slut matchen med hela 6-1 – efter en makalös show av ”MSN”-trion Lionel Messi, Luis Suárez och Neymar.

– Det är alltid skönt att göra mål men när vi inte tar några poäng så betyder det inte så mycket. Vi gör det väldigt bra länge, men man kan väl inte säga att vi står upp bra, nu blir ju siffrorna som de blir och det är ju helt overkligt. Men om vi tagit vara på våra chanser och gjort 2-2 hade det blivit en helt annan fotbollsmatch. Vi kanske hade torskat ändå men det hade varit jämnare. Man får inte missa sina chanser, då blir man straffad, säger Guidetti.

”Kanske inte tycker om mig”

Han byttes ut i den 78:e minuten.

Till stora burop från Barça-fansen.

– Att de inte tycker om mig tyder kanske på att jag gjort något bra. Mitt jobb är att irritera och försöka vara jobbig. Det är så det ska vara. Mittbackarna är jobbiga mot mig och jag försöker vara jobbig tillbaka, säger han till Sportbladet.

Lionel Messi Celta Vigo Jordi Alba Camp Nou FC Barcelona John Guidetti
SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet