Aftonbladet
Dagens namn: Yvonne, Jeanette
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Tar hans privatjet och hans lyxyacht

Så straffas Barcelona-stjärnan efter härvan

Neymar misstänks för skattebrott.

Nu agerar myndigheterna.

Enligt uppgift beslagtar de nu Barcelona-stjärnans privatjet, lyxyacht – samt flera av hans villor i Brasilien.

Sportbladet har tidigare rapporterat om att Barcelonas Neymar är indragen i en skattehärva. 23-åringen misstänks för att mellan åren 2011 och 2013 ha förskingrat motsvarande 134 miljoner i skattepengar. Åklagaren Carlos Muta uppgav enligt AP att stjärnanfallaren endast taxerat för tillgångar värda motsvarande 42 miljoner kronor under perioden, då han fortfarande tillhörde Santos.

– Han (Neymar) bär det yttersta ansvaret för sin inkomstdeklaration, sa Muta. LÄS OCKSÅ I bråk med Barça - om en 13-åring

Köpt flera villor

Nu agerar brasilianska myndigheter.

Enligt brasilianska och spanska medier har man bestämt sig för att beslagta Neymars privatjet, hans lyxyacht samt fastigheter i Guarujá, Santos, Praia Grande, Sao Vicente, Sao Paulo och Itapema.

När Neymar blev klar för Barcelona skrev han på ett kontrakt som sträcker sig till 2018 med en lön på 10,5 miljoner euro per säsong. Sedan dess har han köpt flera lyxvillor runtom i Brasilien, ett semesterhus till sin dåvarande flickvän värt 1 miljon euro, ett privatjet, en helikopter samt en lyxyatch värd 15 miljoner euro. LÄS OCKSÅ PLUS Nya brassestjärnskotten som ska erövra Europa

”Är inte roligt”

Barcelona förhandlar just nu med 24-åringen om en kontraktsförläning och ska, enligt uppgift, ha erbjudit honom en årslön på 16 miljoner euro per år. Hans pappa, Neymar da Silva Santos, har sagt att skattehärvan måste lösas innan hans son skriver på ett nytt kontrakt eftersom de ”känner sig förföljda” både av brasilianska och spanska myndigheter.

– Men Neymar trivs väldigt bra i Barcelona och hans förhoppning är att stanna kvar här. Hur många år det blir? Det får framtiden utvisa. Men det är klart att han inte tycker det är roligt att vara här (i domstolen), sa han till Globoesporte nyligen.

Neymar FC Barcelona

Vamos viver nossos sonhos, temos tão pouco tempo

Ett foto publicerat av Nj neymarjr (@neymarjr)

SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
Om Aftonbladet