Aftonbladet
Dagens namn: Gerda, Gerd
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Guidettis nya succé: ”Jag har blommat”

Svensken tvåmålsskytt i Celta Vigo-seger

Foto: VIASAT FOTBOLL

VIGO. John Guidetti fortsätter att göra succé i Celta Vigo.

Svensken startade i ligamötet mot Eibar och gjorde två mål i Celtas 3–2-seger.

– När jag nu fått chansen har jag blommat, säger Guidetti till Sportbladet.

Sportbladets Kristopher Karlsson träffade John Guidetti efter matchen.   Sportbladets Kristopher Karlsson träffade John Guidetti efter matchen.

Det var måstematch för Celta Vigo mot Eibar. Hemmalaget jagar europeiska platser till nästa säsong och hade inte råd att förlora mot en direkt rival i den jakten.

John Guidetti fick förnyat förtroende från start av Celta-trändaren Eduardo Berizzo. Och svensken tackade för förtroendet med att ge Celta Vigo ledningen i den 31:a minuten när han chippade bollen i mål över Eibar-målvakten på en pass från anfallskollegan Iago Aspas.

– Jag, Aspas och Theo kombinerar bra. Vi hade ganska många målchanser i början av matchen, vi skapade mycket och hittade varandra på ett bra sätt. Jag fick en fantastisk passning av Aspas till första målet. Målvakten kommer ut och jag lägger den över honom. Jag kände att jag var tvungen att få upp den i luften.

Före halvtid såg ytterbacken Jonny Castro till att utöka Celtas lednings till 2–0.

– Vi har alltid varit bra offensivt. Det är en fantastisk tillgång att ha Nolito tillbaka nu också. Det känns som en fantastiskt viktig seger för oss. LÄS OCKSÅ ...& här är en till U21- hjälte som gör succé

”Jag gör inga misstag”

I den andra halvleken fortsatte Celta att trycka på för fler mål. Och i den 70:e matchminuten kunde Guidetti göra sitt andra mål för kvällen när Celta kombinationsspelade fram svensken helt fri bara meter framför Eibar-målet.

– Hugo Mallo slår osjälviskt in den till mig och jag gör inga misstag i det läget. Ett skönt mål att få som anfallare.

Svensken byttes ut till hyllningssång och stående ovationer i den 78:e minuten innan Eibar kunde reducera till både 1–3 och 2–3.

– Fansen förtjänade det här i dag. De har stått bakom oss hela tiden även om inte alla resultat har varit på rätt sida. I dag visar vi att vi vill vara ett bra lag och vill vinna matcher. Tre poäng är grymt kul. LÄS OCKSÅ Zlatans nya show: Ligger bakom allt

”Tålamod som gällde”

Celtas seger innebär att laget kliver förbi Eibar och upp på sjätte plats i La Liga – den sista placeringen som ger en plats i Europa League till nästa säsong. Guidettis mål var svenskens nionde och tionde för säsongen.

– Tränaren visste att han skulle ta det lite lugnt med mig i början. Han sa ”din tid kommer, din tid kommer”. Jag lärde mig klubben, jag lärde mig mina medspelare och litade på klubben och min tränare till hundra procent. Det var tålamod som gällde och när jag nu fått chansen har jag blommat. Det kan man kolla på med mina starter och hur många mål jag gjort.

Celta Vigo John Guidetti Iago Aspas
SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
Om Aftonbladet