Aftonbladet
Dagens namn: Evert, Eilert
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Guldhjälten missar EM

Nytt avbräck för damlandslaget

Madelaine Edlund.   Madelaine Edlund. Foto: BILDBYRÅN

Förra året nickade hon Tyresö till ett historiskt SM-guld.

Det får hon inte uppleva i år.

Landslagsspelaren Madelaine Edlund missar nämligen både säsong och EM på hemmaplan.

Här kommer anledningen: Stjärnan är gravid.

Landslagsforwarden Madelaine Edlund blev tungan på vågen i den sällsynt dramatiska guldstriden i Damallsvenskan förra året. Med åtta minuter kvar av säsongen avgjorde hon seriefinalen mot Malmö med en välplacerad nick som tog Tyresö till SM-titel.

Den bedriften kommer hon inte att upprepa i år. Under onsdagsmorgonen kunde Sportbladet avslöja att Edlund, som var med i det svenska OS-landslaget i somras, inte kommer att spela fotboll den här säsongen.

På en pressträff strax före lunch presenterade hennes klubb Tyresö anledningen. TT uppger att anfallsstjärnan väntar barn.

33 mål på tre säsonger

I och med att Edlund kommer att ta ett sabbatsår från fotbollen tappar hårdsatsande Tyresö en viktig kugge och pålitlig målskytt i jakten på ett nytt SM-guld. Skellefteåtjejen har gjort 33 mål på sina tre säsonger i klubben och lämnar ett klart tomrum efter sig.

Sportbladet har utan resultat försökt nå landslagsforwarden för en kommentar.

Skadorna avlöser varandra i landslaget och sedan tidigare står det klart att målvakten Hedvig Lindahl missar EM, och den tänkta ersättaren, Sofia Lundgren är långtidsskadad.

Anders Nilsson
SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet