Aftonbladet
Dagens namn: Simon, Simone
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Sundhages val: Två försvarare

OS-kvaltruppen komplett: Asllani lämnas utanför

Kosovare Asllani.   Kosovare Asllani. Foto: BILDBYRÅN

Pia Sundhage har valt sina två jokrar till OS-kvalet.

Det blir två backar.

Jessica Samuelsson och Elin Rubensson kompletterar den svenska truppen, vilket gör att Kosovare Asllani definitivt lämnas utanför.

På söndag åker det svenska damlandslaget i fotboll till Holland för att spela OS-kval. Fyra länder – Sverige, Norge, Schweiz och Holland – slåss om en plats i spelen i Rio. För att klara av tre dramatiska matcher inom åtta dagar har Pia Sundhage flaggat för att ingen utespelare ska matchas i 270 minuter. Därmed ökar pressen på att också bänkspelarna är de rätta.

"Ruben" och Samuelsson

Förra veckan nöjde sig förbundskaptenen med att ta ut 21 av 23 platser i kvaltruppen för att vänta ut skadeutvecklingen på ett par spelare, däribland Linköpings Jessica Samuelsson, Kopparbergs/Göteborgs Elin Rubensson och Manchester Citys Kosovare Asllani.

Nu är spelare 22 och 23 uttagna.

Den ena av "jokrarna" är Elin Rubensson, som spelade 85 minuter för klubblaget i helgen och är helt återställd från sin lårskada. Den andra är Jessica Samuelsson som ännu inte varit i matchspel sedan hon skadade sig under det senaste landslagslägret i januari.

"Kosse" ratas

- Det är två bra och erfarna spelare. Tufft motstånd väntar och vi väljer att ta med nio backar i truppen, med Samuelsson och Rubensson får vi in ytterligare erfarenhet och speed, säger Sundhage till förbundets hemsida.

Uttagningen betyder att Asllani definitivt missar OS-kvalet. Anfallaren gled ur landslaget när hon ville bort från PSG och har inte återfått förtroendet trots att hon spelade 90 minuter i sin nya klubb Manchester Citys träningsmatch förra veckan.

SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet