Sveriges hopp – Hollands fans

”Förväntar sig att vi vinner”

FOTBOLL

AMSTERDAM. Hollands främsta fiende finns på – läktaren.

De svenska spelarna ska bryta ner sitt holländska motstånd med hjälp av den kräsna hemmapubliken.

– Jag hoppas att vi får rätt stöd, säger holländska stjärnan Rafael van der Vaart.

Det kommer att vara en förväntansfull stämning på Amsterdam Arena i kväll. Ett orange hav som kommer att färga läktarna och sätta sin prägel på inramningen.

Men både de svenska och de holländska spelarna vet att det är inte vilken publik som helst.

”De är rätt så kräsna”

Går det emot Holland, lyckas de inte få hål på Sverige tidigt och om de svenska spelarna lyckas hålla i boll, etablera lite spel och skapa chanser vänder sig hemmapubliken mot sina stjärnor.

– De är VM-finalister och ska köra över varje lag. Får vi lite medgång blir det tufft för dom, säger anfallaren Marcus Berg.

– De är rätt så kräsna. Förhoppningsvis kan det bli ett sådant scenario och då är de (publiken) inte lika roliga att ha att göra med som annars, säger mittfältaren Pontus Wernbloom.

Andreas Isaksson, PSV-spelare till vardags:

– Klart det kan gynna oss givetvis. Men det gäller att vi kommer dit också.

De svenska landslagsspelarna som Sportbladet talat med är också övertygade om att de holländska stjärnorna kan ha svårt att hantera sitt eget humör om det går emot dem.

”Inte realistiskt”

En spelare som svenskarna kommer att ligga extra tajt på är den offensiva playmakern Wesley Sneijder.

– Då tror jag att man kan få honom frustrerad. Det gäller inte bara honom utan de flesta och börjar de gnälla på domaren och varandra har vi mycket vunnet, säger mittbacken Andreas Granqvist.

Mittfältaren Rafael van der Vaart vet vad som väntar i kväll.

– Så är det alltid. På hemmaplan förväntar sig publiken att vi vinner hela tiden – och med fin fotboll. De vill att vi ska göra två, tre mål. Men det är inte realistiskt för Sverige är ett bra lag.