Aftonbladet
Dagens namn: Sabina
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Silly season

Ingen Guidetti i EM-truppen

Här är hela truppen

Foto: BILDBYRÅN

Skadan stoppar John Guidetti från EM.

20-åringen fanns inte med när förbundskaptenen Erik Hamrén presenterade landslagstruppen.

– Jag är fruktansvärt besviken, säger Guidetti.

John Guidetti, 20, tvingades avstå de sista ligamatcherna med Feyenoord på grund av en nervinflammation som orsakat ett virus.

Succé-anfallarens EM-medverkan har varit osäker sedan dess och i dag kom beskedet: Guidetti finns inte med i Erik Hamréns EM-trupp.

– Där fick vi ett negativt besked i går när Leif undersökte honom och det visar sig att han inte kan spela i EM. Det är inte möjligt, säger förbundskaptenen.

Landslagsläkare Leif Swärd:

–  John är helt frisk från den ursprungliga infektionen men nerven är fortfarande inflammerad. För Johns del handlar det nu om att vila så att inflammationen försvinner helt innan han kan börja träna och bygga upp sig igen. Det handlar om att ha tålamod och ge läkningen tid.

”Trist att inte få chansen”

Guidetti själv är nedstämd efter beskedet.

– Jag är fruktansvärt besviken. Jag har haft en fantastisk säsong i Feyenoord och fått chansen att debutera i A-landslaget. EM-slutspelet var naturligtvis det stora målet och det känns trist att inte få den chansen. Men jag inser att det inte skulle gå och vill inte heller ta några risker, säger han till förbundets hemsida och fortsätter:

– Samtidigt är jag inte den typen som gräver ner mig, jag tittar hellre framåt. Nu ska jag se till att bli helt frisk och sedan komma igång med träningen så att jag kan vara tillbaka i fin form när nästa säsong börjar i augusti.

Rosenberg för comeback

I stället tar Markus Rosenberg, som gjort tio mål i Werder Bremen den här säsongen, en EM-plats. Rosenberg valde att tacka nej till landslagsspel i maj förra året, men i november svängde anfallaren.

– Guidetti var inte aktuellt att bli uttagen helt enkelt. För mig gäller det att ta ut de tillgängliga, säger Hamrén om beslutet att ta ut Rosenberg.

Johan Elmander, som gipsat foten efter att ha fått en spricka under ligaavslutningen, var ett osäkert kort inför uttagningen men finns med i truppen.

SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet