Aftonbladet
Dagens namn: Gerda, Gerd
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

SKICKAS HEM FRÅN EM-KVALTRUPPEN

Zlatan, Chippen och Mellberg lämnar landslagstruppen – två dagar före EM-kvalmatchen mot Liechtenstein

GÖTEBORG

Klockan 17.00 i eftermiddags kallades Zlatan Ibrahimovic, Olof Mellberg och Christian "Chippen" Wilhelmsson till ett möte med förbundskapten Lars Lagerbäck.

En halvtimme senare var de hemskickade från landslaget.

Zlatan, Chippen, Mellberg och födelsedagsfirandet Inför EM-kvalmatchen mot Liechstenstein 2006 bestämde sig Zlatan, Chippen och Mellberg en sen natt att fira Mellbergs födelsedag. Det blev för mycket för förbundskapten Lasse Lagerbäck som ansåg att spelarna brutit mot gällande regler och tvekade inte. De oförstående spelarna blev hemskickade, två dagar före EM-kvalmatchen. Zlatan, Chippen, Mellberg och födelsedagsfirandet Inför EM-kvalmatchen mot Liechstenstein 2006 bestämde sig Zlatan, Chippen och Mellberg en sen natt att fira Mellbergs födelsedag. Det blev för mycket för förbundskapten Lasse Lagerbäck som ansåg att spelarna brutit mot gällande regler och tvekade inte. De oförstående spelarna blev hemskickade, två dagar före EM-kvalmatchen. Foto: Roger Lundsten

Det var i söndags kväll som Zlatan Ibrahimovic, Olof Mellberg och Christian ”Chippen” Wilhelmsson gick ut på stan.

De lämnade spelarhotellet Opalen klockan 23.55 och var enligt Sportbladets uppgifter tillbaka klockan 01.00.

Det blev för mycket för förbundskapten Lasse Lagerbäck.

Landslagsledningen hade sagt att alla spelare skulle vara tillbaka på hotellet 23.00 för ett kvällsmöte. Zlatan, Mellberg och "Chippen" gick ut i centrala Göteborg efter det.

 

”Drack ingen alkohol”

– De drack ingen alkohol och var tillbaka på hotellet klockan 01.00, säger Sportbladets källa.

Men förbundskapten Lasse Lagerbäck ansåg att spelarna brutit mot gällande regler och tvekade inte.

– Då kan ni åka hem för den här samlingen, ska Lagerbäck ha sagt.

Zlatan Ibrahiomovic, Olof Mellberg och Christian ”Chippen” Wilhelmsson lämnade omgående spelarhotellet och åkte hem.

Lars Lagerbäck ska ha uppmärksammats på händelsen då en tidningsreporter sett att spelarna befann sig ute på stan vid 00.30-tiden.

 

Ansåg inte att de gjort fel

De aktuella spelarna förstod ingenting och ansåg sig inte ha gjort något fel, eftersom flera andra spelare vid tidigare tillfällen varit ute sent.

– De förstår inte vad de har gjort för fel, säger Sportbladets källa.

Anledningen till att de gick ut var att Olof Mellberg nyligen fyllt år.

Olof Mellberg valde senare under kvällen att kommentera händelsen via ett pressmeddelande från sin agent Anders Wallsten till TT: ”Olof bekräftar att han under cirka två timmar efter det gemensamma kvällsmålet på söndagskvällen ej befann sig på hotell Opalen i Göteborg. Han beklagar att han inte följt det tidsschema som överenskommits under söndagen.”

Robert Laul, sportbladet.se

Namn: Olof Mellberg

Ålder: 29 år

Klubb: Aston Villa FC

Position: Mittback

Antal landskamper: 69

 

Namn: Zlatan Ibrahimovic

Ålder: 25 år

Klubb: Inter FC

Position: Forward

Antal landskamper: 42

 

Namn:Christian ”Chippen” Wilhelmsson

Ålder: 26 år

Klubb: FC Nantes Atlantique

Position: Mittfältare

Antal landskamper: 35

Landslagsledningens pressmeddelande:

TT

”Landslagsledningen har beslutat att sända hem tre spelare; Zlatan Ibrahimovic, Olof Mellberg och Christian Wilhelmsson från den pågående landslagssamlingen i Göteborg.

På söndagen gavs spelarna ledigt under eftermiddagen och kvällen med gemensamt överenskommen återsamling 23.00 på hotellet. Samtliga spelare var på plats till den sena kvällssamlingen men tre av spelarna gav sig senare ut och återkom till hotellet cirka 01.15. Det är landslagsledningens uppfattning att de tre brutit mot det gemensamt överenskomna och man har därför beslutat att de tre får lämna landslaget i Göteborg med omedelbar verkan.

Beslutet gäller den pågående landslagssamlingen inför mötet med Liechtenstein på onsdag. Spelare och ledare i landslaget ämnar inte kommentera händelsen ytterligare i veckan.”

SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
Om Aftonbladet