Hamrén: ”Han är inte intressant...”

Uttalar sig om stekhete anfallaren

Foto: TT, BILDBYRÅN
FOTBOLL

Nästan 80 procent av Sportbladets läsare vill se Swanseas Modou Barrow i ett blågult landslag.

Men PL-anfallaren är inte aktuell för A-landslaget.

– Min bedömning är väl att han fortfarande inte är intressant, säger Erik Hamrén till Fotbollskanalen.

Modou Barrow har skapat rubriker de senaste dagarna. Först gjorde han succé i FA-Cupen via ett mål och en assist i 6-2-segern mot Tranmere. Och efteråt kom beskedet att Swansea köper loss den 22-årige svensk-gambianen i en affär som ger Östersund 20 miljoner kronor.

Men framförallt har rubrikerna handlat om Modou Barrows vara eller icke vara i det svenska landslaget. I en intervju med Östersunds-Posten sa anfallaren – som både har svenskt och gambianskt pass – att han ”troligtvis inte väljer Sverige”. Sedan uppgav Expressen att han Gambia säkrat upp PL-anfallaren, vilket Barrows agent dementerade.

”Inte intressant”

Hur som helst tycks 22-åringen inte vara aktuell för det svenska A-landslaget.

– Jag såg honom redan i Östersund. Min bedömning är väl att han fortfarande inte är intressant för a-landslaget. Men han kommer bli om han fortsätter att få framgång. Just nu är det framförallt U21-landslaget som är aktuellt för Barrow, säger förbundskapten Erik Hamrén till Fotbollskanalen.

Tidigare under torsdagen visade en undersökning att nära 80 procent av Sportbladets läsare vill se Modou Barrow i ett blågult landslag. Men ska vi tyda Hamréns uttalande så ligger alltså en plats i Håkan Ericsons U21-landslag betydligt närmare än en plats A-landslaget.

– Jag tar inte kontakt med spelare om de inte är aktuella för A-landslaget. Nu är han inte tillräckligt aktuell för A-landslaget. Och då är det ju U21-förbundskaptenen som tar den kontakten, säger Hamrén.

”Ibland blir det fel”

Förbundskaptenen svarar också på kritiken som förekommit mot honom i och med diskussionerna kring Modou Barrow.

– Folk tycker och tänker mycket. Det är väldigt mycket åsikter och det får man leva med. Ibland blir det rätt ibland blir det fel. Och ibland följer ett fel med.