Hamrén: Därför röstade jag på Zlatan

1 av 3
Hamrén under gårdagens träning i Abu Dhabi.
FOTBOLL

ABU DHABI. Förbundskapten Erik Hamrén motiverar nu varför han nobbade Cristiano Ronaldo helt, och valde Zlatan Ibrahimovic i Ballon d'Or-omröstningen.

– För mig är Zlatan nummer ett, då står jag för det, säger Hamrén.

Cristiano Ronaldo vann omröstningen överlägset när han fick nästan 38 procent av rösterna. Leo Messi och Manu Neuer kom tvåa respektive trea på cirka 15 procent vardera.

Zlatan Ibrahimovic fick bara en procent av rösterna, och endast Erik Hamrén och Yossuf Kagar Mohammad bland förbundskaptenerna höll svensken som etta.

– Jag hade Zlatan som nummer ett och Neuer som nummer två. Då måste jag välja någon och jag tycker de är fantastiska båda två. Förra gången tog jag Ronaldo, nu tog jag Messi. Det var mest rättvist.

Att du hade Zlatan som etta då, är det för att lyfta honom eller tycker du att han har varit världens bästa spelare 2014?

– Jag tycker ju det eftersom han är svensk och min lagkapten.

Men han har varit skadad x antal månader, han spelade inte VM. Inte ens han själv lär väl tycka att han var bäst i världen 2014?

– Nä men jag tycker det och då får jag tycka det.

Tar du omröstningen på allvar eller med en klackspark?

– Det är klart att jag tar den på allvar. Det betyder mycket för spelarna som är där. Men vad jag förstår var det några som inte röstade på varandra, då kanske man inte tar det på allvar. Eller kanske för mycket allvar.

Ta det seriöst

– Jag har sagt att Zlatan, Ronaldo och Messi är de bästa spelarna i världen. Den här gången tyckte jag också Neuer med tanke på hans VM. Han gav målvaktsarbetet en ny dimension och betydde mycket för Tysklands VM-guld. Då ville jag premiera det.

Johann Cruyff sa nyligen att Ballon d'Or är en tävling där spelare, ledare och journalister röstar på sina kompisar. Ligger det något i det?

– Jag vet inte hur de andra tänker så det kan jag inte svara på. Jag försöker ta det så seriöst jag kan. För mig är Zlatan nummer ett och då står jag för det, säger Erik Hamrén.

Landslaget befinner sig på januariturné i Abu Dhabi och imorgon väntar match mot Elfenbenskusten. Erik Hamrén vill sova på startelvan men säger att det är mycket troligt att det blir den som drillats mest under träningarna.

FAKTA

TROLIG STARTELVA MOT ELFENBENSKUSTEN

Robin Olsen

--

Emil Krafth, Erik Johansson, Per Karlsson, Ludwig Augustinsson

---

Marcus Rohdén, Oscar Lewicki, Johan Mårtensson

---

Johan Elmander, Isaac Kiese Thelin, Nabil Bahoui