”Nu stångar vi hornen av dem”

Ryssarna laddar med tjurfäktning inför kvällens Spanienmatch

FOTBOLL

I kväll tar ryssarna den spanska tjuren vid hornen.

Villa och Torres ska besegras med aggressivt försvarsspel och rysk revanschlusta kommer att leda till seger.

– Spanjorerna vann i första matchen, det blir svårt för dem att göra samma sak igen, säger förre landslagsstjärnan Igor Sjalimov till tidningen Sovjetskij sport.

Så driver rysk press med spanjorerna inför matchen.
Foto: Komsomolskaja pravda
Så driver rysk press med spanjorerna inför matchen.

Ryssland har fotbollsfeber.

I kväll och i natt väntas en halv miljon människor ut på Moskvas gator. Ryssarna räknar med seger över Spanien i den andra av EM:s semifinaler.

– Lagets styrka har förändrats radikalt sedan EM-starten. Spelkvaliteten har förbättrats från match till match. I det första mötet var vi märkbart nervösa, men nu har ryssarna återfått sitt självförtroende, säger Igor Sjalimov, tidigare spelare i både det sovjetiska och det ryska landslaget till tidningen Sovjetskij sport.

Tar tjurfäktning till hjälp

Sverigematchen jämfördes med slaget vid Poltava, där den ryska hären krossade allt svenskt motstånd. När Spanien står för motståndet finns inga historiska slag att drömma om. Istället går ryska medier in på spanjorernas egen planhalva och övar tjurfäktning för att stoppa Torres och Villa.

”Nu stångar vi hornen av dem!” Utropar tidningen Komsomolskaja pravda - och uppmanar hela Ryssland att hjälpa till. Runt om i landet har rödklädda spelare släpat ut tjurar på plan för att gjuta mod i ryssarna inför kvällens match.

”Minitjurfäktningar har ägt rum överallt!” Rapporterar tidningen.

”Men utan alla idiotiska lansar och värjor. Bara med hjälp av en fotboll, tjurar och rödklädda spelare.”

Lockar med hedersdiplom

Och om inte tjurfäktning hjälper så utlovar parlamentets talman ära och berömmelse om ryska landslaget gör det omöjliga - tar hem hela EM.

– Vi har diskuterat vilka slags utmärkelser vi i Statsduman skulle kunna bidra med. Det skulle kunna handla om hedersdiplom eller något liknande, säger talmannen Boris Gryzlov, enligt nyhetsbyrån Ria novosti.

Men för säkerhets skull väntar man med ett definitivt beslut till nästa vecka, när EM-finalen har spelats.

Och förre landslagsmannen Igor Sjalimov höjer ett varningens finger inför kvällens match: Att ryssarna redan är mer än nöjda med att ha tagit sig ända till semi.

– Jag är mycket rädd för det, säger Sjalimov.

– Men jag hoppas på Hiddink. Han har säkert tänkt ut ett sätt för att spelarna inte ska vila på lagrarna.