Terry tvingas be om ursäkt

”Var aldrig min avsikt att uppröra managern eller spelarna”

Ångerfull Att John Terry i går tvingades att gå ut och be förbundskapten Fabio Capello och spelarna i laget om ursäkt är, inte helt oväntat, den stora nyheten i England i dag.
Foto: Foto: BILDBYRÅN
Ångerfull Att John Terry i går tvingades att gå ut och be förbundskapten Fabio Capello och spelarna i laget om ursäkt är, inte helt oväntat, den stora nyheten i England i dag.
FOTBOLL

LONDON/STOCKHOLM. Fabio Capello slår tillbaka mot John Terry.

Och i natt tvingades den förra lagkaptenen be om ursäkt för sitt utspel.

– Jag har sagt till managern att han har mitt fulla stöd, säger han.

Englands förbundskapten kritiserade i går sin förra lagkaptens utspel om ett planerat spelaruppror.

Chelseakaptenen ville se förändringar i lagets spel och sa sig ha tunga pjäser som Steven Gerrard, Frank Lampard och Wayne Rooney på sin sida. Att spelarna skulle säga sitt var säkert – även om ”det skulle uppröra honom (förbundskapten Capello)”, sa Terry då.

Upproret stoppades

Av det planerade upproret blev det däremot inget alls. Enligt brittisk press vågade ingen annan spelare stå bakom Terry, och själv satt upprorsmakaren tyst under mötet. I går slog Capello tillbaka mot Terrys uppgifter.

– Det var ett stort misstag. Ett väldigt stort misstag. Det handlar inte om någon revolution utan om ett misstag från en spelare, inget mer, säger Capello till tv-kanalen ITV.

Capello upprördes främst över att Terry valde att uttrycka sitt missnöje i media.

– Han skulle ha pratat med mig, med spelarna – i omklädningsrummet. När man pratar om sådant här ska man göra det privat, säger han.

’Gick kanske för långt’

I natt tvingades dessutom John Terry offentligt be om ursäkt för sina uttalanden.

– Jag fick en fråga om Joe Cole och kanske gick jag för långt. Det var aldrig min avsikt att uppröra managern eller spelarna och om jag gjorde någon upprörd så ber jag om ursäkt, säger han till Daily Mail.

I intervjun betonar han att han inte upplevt sig ha splittrat laget.

– Nu vill jag bara lägga det här bakom mig och fokusera på att vinna nästa match, säger han till tidningen.

FAKTA

Här är händelserna som skakat Englands VM-trupp

Rios skada

Redan innan VM hade dragit igång drabbades England av ett tungt besked när lagkaptenen Rio Ferdinand tvingades lämna återbud. Under en träning kom Emile Heskey fel in i en situation med Ferdinand som drog på sig en knäskada.

Greens tavla

Målvaktsfrågan var ett stort frågetecken inför VM och tillsist valde Fabio Capello Robert Green i öppningsmatchen mot USA. Valet blev inte mindre ifrågasatt efter att Green tappat in Clint Dempseys lösa skott till 1–1.

Rooneys utspel

Rooney hade det tungt i 0–0-matchen mot Algeriet. Då valde han att ta ut sin frustration mot lagkaptenen Steven Gerrard och de egna supportrarna. ”Kul att bli utbuad av de egna fansen” sa han till fansen och ”Fuck off” till Gerrard.

Terrys utspel

John Terry var inte nöjd med spelet och gick då ut i media och pratade om att spelara skulle ha ett krismöte och att de skulle säga sitt – även om ”det skulle uppröra honom (Capello). Övriga spelare valde dock att inte ställa sig bakom Terry.

Dåligt spel

England spelar, som alltid, under en enorm press och alla hemma landsmän förväntar sig stora framgångar. Men hittills har laget underpresterar grovt mot USA och Algeriet och riskerar nu att missa åttondelsfinal.