Aftonbladet
Dagens namn: Verner, Valter
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

”Tobbe och Zlatan får se till att fixa det här”

Pappa Hysén vill till Brasilien

Zlatan, Toivonen och Hysén var främsta alternativen på topp för Hamrén.   Zlatan, Toivonen och Hysén var främsta alternativen på topp för Hamrén. Foto: PONTUS ORRE

Tobbe é klar.

Så nu ska farsans dröm uppfyllas.

– Tobbe och Zlatan får se till att fixa det här. Jag har aldrig varit i Brasilien, säger Glenn Hysén, 53.

Copacabana lockar.   Copacabana lockar.

Bekräftat i dag: Tobias Hysén, 31, titulerad valp­jäveln av pappa Glenn, bildar anfallspar ihop med Zlatan Ibrahimovic mot Irland i kväll.

– Tobias är en löpande spelare han springer mycket och hugger på djupledsbollar. Han är bra och vill göra många mål och har samma roll i sitt klubblag. Vi har spelat i hop innan och det har funkat bra på träningarna, säger Zlatan Ibrahimovic.

Att Blåvittanfallaren tar plats i VM-kval­elvan mot Irland i kväll glädjer Hysén senior.

– Om Tobbe spelar så är det en match som passar honom perfekt. Irländska mittbackar brukar inte vara några kvicksilver eller Carl ­Lewis-typer, sa Glenn Hysén till Sportbladet i går.

”Kan aldrig hota mig”

– Irland är en match som Sverige ska vinna. Tobbe och Zlatan, om de får spela ihop, får se till att fixa det här nu. Jag har aldrig varit i Brasilien.

Och så bullrar det i telefonluren av ett hysénskt skratt.

Ännu ett kommer efter nästa fråga.

Kan Tobias få fart på sin landslagskarriär och börja hota dig...?

– Han kommer aldrig kunna hota mig, hahahaha.

– Allvarligt talat, jag blir jäkligt glad om Tobias får spela från start. Han är värd chansen. Han är i bra form nu, sa pappa Glenn.

En plats i startelvan inför 50 000 åskådare på hemma­plan i ett VM-kval smäller givetvis högt i karriären för Tobias Hysén som bara har spelat en tävlingslandskamp från start.

Även om hans eget svar också bär familjens typiska verbala prägel:

Om du får starta, hur stor är den här matchen i din karriär då?

– Den skulle hamna väldigt, väldigt högt upp. Men sedan hänger det på resultatet. Skulle vi förlora så hamnar matchen efter Nyköping borta i cupen. Då gjorde jag ju faktiskt tre mål, sa Tobias Hysén i veckan.

Fakta: Hysén

Tobias Hysén

Ålder: 31 år. Position: Anfallare, vänsterfotad. Meriter: SM-guld med Djurgården 2005 och IFK Göteborg 2007, skyttekung allsvenskan 2009. Landskamper: 27 A/ 8 mål.

Glenn Hysén

Ålder: 53 år. Position: Mittback, högerfotad. Meriter: SM-guld med IFK Göteborg 1982, 1983, 1987, Uefacupmästare med IFK Göteborg 1982, 1987. Engelsk ligamästare med Liverpool 1989/1990, FA-cupvinnare 1988/89. Guldbollen: 1983 och 1988. Landskamper: 68 A/7 mål.

SENASTE NYTT

Visa fler
SPORTBLOGGAR
Brennings blogg

Patrik Brenning

Om Aftonbladet