Nebo öppnar för återkomst

Vill gärna tillbaka till Gnaget

FOTBOLL

I går lämnade Nebojsa Novakovic norska Sandefjord.

Nu öppnar den gamle AIK-ikonen för en återkomst till klubben i hans hjärta.

– Jag ska snacka med dem i dagarna, säger han.

Nebojsa Novakovic är älskad av AIK-fansen och efter att det blev klart att han inte blir kvar i norska Sandefjord kan han nu hamna i klubben i hans hjärta igen.
Nebojsa Novakovic är älskad av AIK-fansen och efter att det blev klart att han inte blir kvar i norska Sandefjord kan han nu hamna i klubben i hans hjärta igen.Foto: BILDBYRÅN

Så sent som för ett par veckor sedan var ”Nebo” säker på att han skulle stanna i Sandefjord, där han varit tränare tillsammans med Patrick Walker. Men efter att ha diskuterat med ledningen beslöt Novakovic och klubben – som kom sist i tippeligan och degraderades – att komma till ett avslut.

– Vi är jättenöjda med ”Nebo” men vi måste sänka våra kostnader till nästa säsong, säger klubbens sportchef Arne Dokken till Sportbladet.

”Sugen på nytt jobb”

För Novakovic är planen nu klar: flytta till Stockholm och skaffa ett arbete.

– Jag är jättesugen på ett nytt jobb, säger han och medger att det gärna får bli i AIK.

– Det är mitt lag, kopplingen dit är nära. Jag pratar ofta med dem, jag känner många där. Det gick snabbt för mig på slutet i Norge men jag kommer att snacka med dem i dagarna. Och då blir det säkert en del fotbollssnack.

Enligt Sportbladets uppgifter är Novakovic, 46, inte aktuell som huvudtränare för AIK, som alltjämt ser Andreas Alm som det bästa alternativet för tjänsten. Och ”Nebo” själv verkar inte heller tro på en chefstränarroll.

”Inte fått förfrågan”

– Det hade blivit svårt att behålla det jobbet, skämtar han.

– Vi får se. Jag har inte fått någon förfrågan.

Däremot är han öppen för att jobba i en annan ledarroll.

– Är det ett bra team så är det också ett alternativ. Jag har jobbat i olika team i tio år, det behöver inte vara negativt.

Och till just Andreas Alm har Novakovic starka band.

– Honom har jag jättebra kontakt med, ändå från det att kom till AIK som spelare.

FAKTA

Från spelare till tränare – här är Nebos tid AIK

Nebojsa Novakovic spelade för AIK 1997–2001 och blev älskad på Råsunda trots att han spelade i Djurgården mellan 1993 och 1996.

”Nebo”, som var 32 år när han kom till AIK, hann under sin tid i klubben bland annat vinna ett SM-guld (1998) och två cuptitlar (1997 och 1999).

Mest berömd är han dock för sitt lobbmål på Råsunda mot Barcelona i Champions League 1999.

Efter spelarkarriären har Novakovic ingått i AIK:s ledarstab mellan 2004 och 2008. De två senaste åren tränade han Sandefjord tillsammans med Patrick Walker.