Aftonbladet
Dagens namn: Evert, Eilert
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Goitoms nya klubb: AIK:s motståndare

Gör tillfälligt inhopp: Väldigt kul

Goitom har Vasalund som moderklubb.   Goitom har Vasalund som moderklubb. Foto: TT

Henok Goitom är klubblös efter att ha lämnat AIK.

Nu har 31-åringen hittat en tillfällig klubbadress – för att möta sin gamla klubb.

– Att spela framför AIK-fansen en sista gång innan man drar utomlands är väldigt kul, säger anfallaren till nygamla klubben Vasalunds hemsida.

Henok Goitom har Vasalund som moderklubb och representerade föreningen i nio år innan han inledde sin proffskarriär i Udinese 2003. Nu gör 31-åringen comeback i klubben – men det är inte bara den cirkeln som sluts.

ALLSVENSKAN PLUS Totala guiden: Så är läget i ditt lag  

– Vasalund och AIK är samarbetsklubbar som ska möta varandra på söndag och jag fick en förfrågan om att spela den matchen. Jag tackade ja för att jag behöver matchtempo i kroppen och att spela framför AIK-fansen en sista gång innan man drar utomlands är väldigt kul, säger Goitom till Vasalunds hemsida.

”Kommer känna igen många”

31-åringen lämnade AIK efter förra säsongen och letar nu efter en ny klubbadress utomlands. Rykten har placerat anfallaren i Kina men innan något sådant blir verklighet ska Goitom alltså göra en till match inför AIK:s fans. Men nu i ”fel” tröja.

– Många människor kommer jag att känna igen och jag har inte riktigt släppt tanken av att jag inte är en AIK-spelare längre. Jag kunde ha frågat AIK om att träna och spela match med de men jag ville inte störa deras uppladdning mot det kommande SM-guldet, säger Goitom.

I en skämtsam konversation på Twitter hälsar AIK-tränaren Nebojsa Novakovic att anfallaren ska ”akta sina ben” i matchen.

Vaslund-AIK spelas på Skytteholms IP klockan 13:00 på söndag.

Henok Goitom AIK

ALLSVENSKANS GULDSTRID
Tippa din egen sluttabell

Vem tror du vinner allsvenskan i fotboll?

Tippa resultatet i de återstående matcherna för guldkandidaterna för att se din sluttabell.

OBS! Du måste tippa samtliga matcher i alla omgångar för att kunna se sluttabell och dela din tabell på Facebook.

Under pågående tippning kan du uppdatera tabellen för att se ställning utifrån dina ifyllda resultat (när du uppdaterat tabellen kan du ej ändra redan ifyllda resultat).

SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet