Därför blev det Elfsborg och inte AIK för Ishizaki

FOTBOLL

BORÅS

Ur-aikaren Stefan Ishizaki, 23, återvänder till Sverige - men inte till AIK.

- Jag hade valt Elfsborg även om AIK kommit med ett likvärdig bud, säger han.

Han spelade förvisso två år i Djurgårdens juniorlag, men det är i AIK han fått större delen av sin svenska fotbollsfostran. Något återkomst till Solna blir det dock inte för Stefan Ishizaki.

- Jag fick ett telefonsamtal från AIK där de sa att de var intresserade, men mer än så var det inte. Samtidigt har Elfsborg gett mig ett bra intryck, jag har en god relation med sportchefen Stefan Andreasson, jag har ungefär samma syn på fotboll som Magnus Haglund, och han har lovat mig speltid. Dessutom görs det en satsning i den här klubben som inte någon kan ha missat, säger han.

Kostar tre miljoner

Elfsborg köper loss honom från norska Vålerenga för tre miljoner kronor, enligt uppgifter till Sportbladet. Troligen ansluter han till Boråsklubben 9 januari när laget kör igång efter julledigheten.

Ishizaki ses framförallt som en yttermittfältare, och det är där han kommer att starta säsongen.

- Men jag ser mig själv enbart som mittfältare, sen är det upp till tränaren att bestämma om jag ska spela på kanten eller centralt.

Vad tycker du om Elfsborgs lag?

- Jag är väldigt imponerad, framför allt av de unga spelarna. Men samtidigt har laget underpresterat i år, sett till vilka spelare som finns.

Tränaren Magnus Haglund menar att han fått sitt drömförvärv.

- Jag har följt honom sedan jag kom till allsvenskan i fjol, men då var det ett orimligt nyförvärv. Han har en exceptionell speluppfattning, fantastisk teknik och han är bra i offensiva en mot en-situationer.

Henrik Lundgren