Klar för två år – i Syrianska

Sent i natt skrev Touma på: ’Har känslor för klubben’

FOTBOLL

Sharbel Touma återvänder till Syrianska.

I natt skrev mittfältaren på ett tvåårskontrakt med den allsvenska nykomlingen.

– Han blir kvar här resten av livet, säger klubbens ordförande Andreas Tamiz.

”Ville komma tillbaka” I natt blev den allsvenska nykomlingens hetaste nyförvärv hittills klart: Sharbel Touma har skrivit på för två år i klubben.
”Ville komma tillbaka” I natt blev den allsvenska nykomlingens hetaste nyförvärv hittills klart: Sharbel Touma har skrivit på för två år i klubben.Foto: Foto: Bildbyrån

I natt kom beskedet som fansen i Syrianska väntat på. Under en gala som klubben genomförde presenterades Sharbel Touma som klubbens hittills största värvning inför debuten i allsvenskan.

– Han har känslor för klubben och ville komma tillbaka till oss. Det är inte ofta man hittar sådana spelare med ett sådant hjärta för klubben, säger Andreas Tamiz till Sportbadet.

Går ner i lön

Övergången innebär en lönesänkning för Sharbel Touma, men det var aldrig något hinder enligt Andreas Tamiz.

– Har har inte samma krav på oss som på andra klubbar. Han offrar en del ekonomiskt, men samtidigt skriver han in sig i historien i fansens hjärtan.

Kontraktet är skrivet på två år, men Andreas Tamiz har större förhoppningar än så.

– Han blir kvar här resten av livet. Det är spelare som han och Sulan (Suleyman Sleyman) som är klubbens hjärta. Det är de som ska styra klubben efter att de har spelat färdigt. De ska bli sportchefer och liknande. Det är vår förhoppning.

”Tacksamma”

Kontakten mellan parterna togs tidigt och Andreas Tamaz hade kontakt med Sharbel Touma redan när han skrev på för Djurgården inför förra säsongen.

Den gången blev det ingen övergång, men efter att Syrianska blev klart för allsvenskan togs kontakten upp igen, och i går kunde klubben alltså äntligen presentera övergången.

– Vi är enormt tacksamma mot Sharbel och hans familj över att han valt att komma tillbaka till oss, säger Andreas Tamaz.