Aftonbladet
Dagens namn: Mikael, Mikaela
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Bjuder flyktingar på fotboll

Supporterföreningens fina gest: "Vi kanske tappar några medlemmar"

Örebro SK:s supporterförening Kubanerna meddelade under torsdagen att de samlar in pengar till förmån för ensamkommande flyktingbarn.

"Vi vill att så många som möjligt ska ha möjligheten att få gå på fotbollen för att bygga broar", skriver klubben på sin facebook-sida.

Kubanerna vill hjälpa till.Kubanerna har stått för glädje, kärlek och samhörighet ända sedan föreningen startade 2002....

Publicerat av Kubanerna Örebro den 11 februari 2016

Klubbens officiella supporterförening gick under torsdagen ut med meddelandet att man startar en insamling till förmån för ensamkommande flyktingbarn.

Föreningen vill visa att alla inom klubbens supporterled är jämställda där varken kön, etnicitet, politisk uppfattning eller inkomst spelar någon roll.

"Därför har vi i år bestämt att göra en insats för integrationen i samhället.

När det kommer stora mängder nya människor till en stad som Örebro så tydliggörs bristen på bra ställen att träffa människor, hitta ett sammanhang och skapa nya kontakter.", skriver Kubanerna på sin Facebook-sida.

"Ställningstagande"

Kubanernas ordförande Konrad Sööder berättar vidare:

– Vi tror att det är ett fantastiskt sätt att hitta nya kontakter och vi vill ge möjligheter till att vara en del av ett socialt sammanhang fyllt av glädje, säger Kubanernas ordförande Konrad Sööder till Fotbollskanalen.

Många har åsikter om den pågående flyktingfrågan – en fråga som ständig debatteras.

– Det här är ju ett väldigt tydligt ställningstagande i en fråga som är mer aktuell än någonsin.

Han fortsätter:

– Men vi tänkte: "Vad är det värsta som kan hända?". Vi kanske tappar några medlemmar om några inte delar vår uppfattning, men är det så, då kanske inte Kubanerna är rätt förening för de människorna även om man stöttar ÖSK. Vi har värdeord som bygger på alla människors lika värde och respekt, söger Sööder till Fotbollskanalen.

Vid halv sju-tiden på torsdagskvällen – sex timmar efter att initiativet inleddes – har föreningen fått in 20 000 kronor, skriver Kubanerna på Facebook.

Örebro SK

ALLSVENSKANS GULDSTRID
Tippa din egen sluttabell

Vem tror du vinner allsvenskan i fotboll?

Tippa resultatet i de återstående matcherna för guldkandidaterna för att se din sluttabell.

OBS! Du måste tippa samtliga matcher i alla omgångar för att kunna se sluttabell och dela din tabell på Facebook.

Under pågående tippning kan du uppdatera tabellen för att se ställning utifrån dina ifyllda resultat (när du uppdaterat tabellen kan du ej ändra redan ifyllda resultat).

SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet