Aftonbladet
Dagens namn: Marika, Marita
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Silly season

FÖRLUST: 11 MILJ

Djurgården säljer superfloppen Quirino till Sapporo – för 2,5 miljoner kronor

storförlust Djurgården köpte brassen Thiago Quirino för 14 miljoner kronor 2006. Nu säljs han till japanska Sapporo för 2,5 miljoner. storförlust Djurgården köpte brassen Thiago Quirino för 14 miljoner kronor 2006. Nu säljs han till japanska Sapporo för 2,5 miljoner. FOTO: JIMMY WIXTRÖM

Utrensningen i Djurgården fortsätter.

Enligt uppgifter till Sportbladet är superfloppen Thiago Quirino klar för japanska Consadole Sapporo.

Djurgården får 2,5 miljoner kronor för brasilianaren.

I onsdags fick tränarduon Siggi Jónsson och Paul Lindholm sparken från Djurgården. Nu kan Sportbladet avslöja att näste man att lämna krisklubben blir anfallaren Thiago Quirino.

Quirino köptes 2006 från brasilianska Atlético Mineiro för rekordsumman 14 miljoner kronor. Men de tre åren i Djurgården har inte alls blivit vad klubben hoppats på. 23-åringen har haft stora svårigheter att acklimatisera sig i Sverige – både på och utanför planen.

Djurgården har under en längre tid utan framgång försökt sälja Quirino som har kontrakt i ytterligare ett år. I somras provtränade brasilianaren i två veckor med den sydkoreanska klubben Daejeon Citizen, men övergången blev inte av. Bland annat för att Quirino bara kunde genomföra ett träningspass på grund av en fotskada.

Locket på från Djurgården

Men nu är Djurgården överens med japanska Consadole Sapporo om en försäljning. Prislappen på Qurinio ska enligt uppgifter till Sportbladet ligga på 2,5 miljoner kronor.

Från Djurgårdens sida är det locket på:

– Vi kommenterar inga spelartransfers förrän någonting är klart. Om någon spelare lämnar oss kommer vi att gå ut med det, säger Djurgårdens informationschef Jonas Riedel.

Du vill inte bekräfta att Quirino är på väg bort?

– Som sagt, jag kommer inte att säga mer än jag redan gjort.

Klubbarna överens

Consadole Sapporo, som ligger sist i den japanska högstaligan, började visa intresse för Quirino för några veckor sedan. Sedan har förhandlingarna gått fort, och Djurgården och Sapporo är nu överens om alla detaljer i övergången.

Det enda som återstår är att Quirino ska läkarundersökas på plats hos sin nya klubb nästa år.

Quirino befinner sig just nu i Brasilien och har inte gått att nås för en kommentar. Sportbladet har även sökt Djurgårdens vd Alf Johansson och klubbdirektören Bo Andersson.

     

På fredagsmorgonen bekräftade Djurgården att Quirino lämnar kliubben.

– Jag är glad för att allt är löst, det här är den bästa lösningen för alla parter. Det är bara att tacka Quirino för hans tid i klubben och önska honom lycka till, säger Djurgårdens Bosse Andersson till hemsidan.ALLSVENSKANS GULDSTRID
Tippa din egen sluttabell

Vem tror du vinner allsvenskan i fotboll?

Tippa resultatet i de återstående matcherna för guldkandidaterna för att se din sluttabell.

OBS! Du måste tippa samtliga matcher i alla omgångar för att kunna se sluttabell och dela din tabell på Facebook.

Under pågående tippning kan du uppdatera tabellen för att se ställning utifrån dina ifyllda resultat (när du uppdaterat tabellen kan du ej ändra redan ifyllda resultat).

SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet