Aftonbladet
Dagens namn: Verner, Valter
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

”Skiten ska bort”

Tommy Jacobson ny Dif-bas – och nu väntar hårda tag mot fansen: ”Vi måste lösa frågan”

LEDARPARET Ingvar ”Putte” Carlsson, ansvarig för styrelsens sportsliga jobb, och Tommy Jacobson, ny ordförande, ska leda Djurgårdens fotboll in i 2010-talet.   LEDARPARET Ingvar ”Putte” Carlsson, ansvarig för styrelsens sportsliga jobb, och Tommy Jacobson, ny ordförande, ska leda Djurgårdens fotboll in i 2010-talet. Foto: LARS HEDELIN

Tommy Jacobson, 51, vann maktkampen i Djurgården.

Nu väntar ett blixtövertagande – om en dryg vecka ska nya organisationen sitta.

Steg ett?

– All skit på läktarna ska bort, det är en viktigare fråga än arenafrågan, säger Jacobson till Sportbladet.

Detta klipp finns inte längre på aftonbladet.se, men prova gärna Aftonbladet TV.

Han misstänks för överfallet på Stadion – se tv-bilderna

Polisens egna bilder ska leda till gripande.

Riskkapitalisten Tommy Jacobson är ny ordförande i Djurgården – det står klart efter att 630 medlemmar i går kväll röstade på föreningens extrainsatta årsmöte.

– Otroligt. Det här är en fantastisk känsla. Jag känner mig faktiskt lite skakig, säger Jacobson som vann valet till ljudet av stående ovationer.

”Så fort som möjligt”

Den sittande styrelsen byts ut till en helt ny. Tommy Jacobsons vallöfte bestod i 25 miljoner kronor till sanering av Djurgårdens ekonomi och spelarköp. Och nu råder bråda dagar.

– Vi måste sätta igång så fort som möjligt med allt sportrelaterat, det är många kontrakt som går ut och vi ligger lite efter. Vi ska satsa men vi har en påse med pengar och får rätta oss efter den, fortsätter Jacobson.

Ett helt nytt gäng

Om en dryg vecka, den 20 november, ska styrelsens sportslige ansvarige Ingvar ”Putte” Carlsson lägga fram ett förslag på en ny sportslig organisation för styrelsen.

– Vi har redan pratat mycket, men den 20:e kommer alla namn att finnas på plats. Sedan kommer alla åka bort och lägga upp arbetet, vi ska sätta ihop ett nytt gäng, säger Ingvar Carlsson till Sportbladet.

Ni ska bestämma tränare, spelare och sportchef. Hur resonerar du?

– Jag träffar folk som ligger högt upp på listan ute i Europa när det gäller synen på hur man ska bedriva fotboll. Jag tittar brett och intervjuar många. Karaktär ska genomsyra hela verksamheten.

”Finns djupt oroade”

Även om Tommy Jacobson fick majoriteten med sig i omröstningen så finns det skeptiker i klubben.

– Det finns de som är djupt oroade. Men det var ett demokratiskt val så alla står så klart bakom det. Men varför hålla ett val om man inte har något val, för den sittande styrelsen erbjöd ju inget eget alternativ, säger Järnkaminernas ordförande Magnus Öhrman.

”Vara jävligt tuffa”

Mycket kommer nu hända på kort tid i Djurgården – men det finns en fråga i klubben som är mer akut än andra.

Jonatan Fast
Jonatan Fast– All skit på läktarna ska bort, det är en viktigare fråga än arenafrågan, säger Tommy Jacobson.

Hur ska ni gå tillväga?

– Vi måste lösa det, annars löser andra det åt oss. Och då blir det staket och burar, och det vill ingen. Vi i styrelsen kommer vara jävligt tuffa, skadar man klubben ska man också ställas till svars. Det är självklart, säger Jacobson.

SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
Brennings blogg

Patrik Brenning

Om Aftonbladet