Aftonbladet
Dagens namn: Amanda, Rasmus
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Silly season

”Nu ska vi fira hela natten”

Gif Sundsvall till allsvenskan – trots förlusten

Gif Sundsvall föll med 1-2 i ödesmatchen mot Jönköping Södra.

Men efter superdramat är "Giffarna" ändå i allsvenskan 2012 – tack vare Hammarby.

– Nu ska vi fira hela natten, säger tränaren Sören Åkeby.

Inför mötet med Åvidaberg på hemmaplan förra helgen hade Sundsvall Tidning tryckt upp löpsedlar där de gratulerade Gif Sundsvall till en allsvensk plats. Men Åtvidaberg vann med 1-0 och guldfesten fick vänta.

Nu får Sundsvall dock fira – trots 1-2-förlust mot Jönköping Södra.

– Det är ofattbara känslor, man blir som pånyttfödd igen. Jag tycker att vi var värda det här, säger tränaren Sören Åkeby till TV4.

"Giffarna" lyckades bara producera en målchans under den första halvleken när Ari Freyr Skúlason fick ett jätteläge. Men nicken gick rakt på målvakten.

– Det kanske är en liten rädsla, så vi kanske gör några förändringar ganska snabbt så att vi vågar spela, sa tränaren Sören Åkeby i paus.

Räddade av Hammarby

Men direkt efter halvtidsvilan fick Skúlason revansch. Robert Lundström bröt sig loss på högerkanten och avlossade ett skott i stolpen. Men backen fick dock tillbaka bollen och spelade in till en helt fri Skúlason som kunde sätta 1-0 i öppet mål.

Sundsvall allsvenska plats såg säkrad ut. Men vändningen skulle komma.

Pär Cederqvist nickade i ribban strax efter målet och i den 72:a minuten kom kvitteringen efter att Christer Persson bombat in 1-1. Minuter senare gjorde Jönköping 2-1 efter att skyttekungen Branimir Hrgota placerat in en frispark.

Sundsvall var i det läget helt beroende av att Hammarby skulle ta poäng av Ängelholm. Om Ängelholm hade gjort 1-0 hade den allsvenska platsen varit borta. Men i stället satte Hammarby segermålet med matchen sista spark och säkrade Sundsvalls plats i allsvenskan.

– När vår match var slut visste vi inte vad som hänt. Nu ska vi fira hela natten, det var kanske det vi tänkte på i stället för att spela fotboll, säger Åkeby.

Jönköping undviker kval tack vare segern.

ALLSVENSKANS GULDSTRID
Tippa din egen sluttabell

Vem tror du vinner allsvenskan i fotboll?

Tippa resultatet i de återstående matcherna för guldkandidaterna för att se din sluttabell.

OBS! Du måste tippa samtliga matcher i alla omgångar för att kunna se sluttabell och dela din tabell på Facebook.

Under pågående tippning kan du uppdatera tabellen för att se ställning utifrån dina ifyllda resultat (när du uppdaterat tabellen kan du ej ändra redan ifyllda resultat).

SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet