Bajens i målkris

Men Davies jämför laget med Manchester United

FOTBOLL

Charlie Davies talar om säsongens bästa insats och att laget spelar som Manchester United.

Siffrorna berättar något dystrare: Hammarby har inte gjort mål på 427 allsvenska minuter.

–?Vi har bara otur, säger Davies.

Charlie Davies jämförde Hammarbys spel med Manchester Uniteds. Men några mål blev det inte.
Charlie Davies jämförde Hammarbys spel med Manchester Uniteds. Men några mål blev det inte.

I torsdags föll Paulinho på sin axel och smärtorna fick honom att stå över mot Göteborg. I brassens frånvaro växte Charlie Davies.

På säsongens inledande åtta matcher sköt amerikanen mindre än ett skott per match. Första halvlek mot Göteborg sköt han åtta.

– Jag tycker att det här var min bästa match för året. Jag var farlig hela tiden, höll i bollen, skapade kontringar. Synd bara att jag missade mina chanser, säger han.

”Dominerade över Göteborg”

Varför gör du inte mål?

–_I dag hade jag ren otur. Jag hade en bra chans när jag försökte skruva den i bortre, men den gick på målvakten.

Vad gör laget för fel?

– Tidigare har det varit för många långbollar, det är inte vår stil. Men i dag dominerade vi över Göteborg. Vi ville spela som Manchester United och det gjorde vi. Deras första halvlek mot Barcelona med press-press-press försöker vi kopiera och det lyckades vi med i dag.

Sämst i allsvenskan

Mot Helsingborg skickade Petter Andersson in en högervrist från 25 meter. Sedan dess har Hammarby spelat nio halvlekar i allsvenskan utan att göra mål. Det är givetvis sämst i allsvenskan, men Hammarbytränaren Tony Gustavsson vill inte tala om anfallskris.

– Om man ser till de allsvenska matcherna har vi inte gjort mål på ett tag. Men vi gjorde ändå sex mål i svenska cupen, man får inte utesluta den matchen, säger han.

Gör ni något taktiskt fel?

– Det är ofta tillfälligheter, vi skapar faktiskt mer avslutslägen i dag än vi gjorde mot Gif Sundsvall och då gjorde vi fem mål. Ibland vill allt gå in och ibland vill det inte gå in. Kristoffer Bergström