Wesslén och Apelgren avgår från Hammarby

Lämnar posterna i styrelsen

FOTBOLL

Henrik Wesslén lämnar sin plats som ordförande i Hammarby Fotboll AB och Hammarby IF FF.

Även styrelseledamoten Per Apelgren lämnade sitt uppdrag under föreningens möte i kväll.

– De har ställt sina platser till förfogande. Det är det bästa för Hammarby, säger Jan Lundqvist, ordförande i Hammarby IF.

Henrik Wesslén röstades bort i en verkningslös omröstning i Hammarby Fotboll AB:s styrelse. Efter den missförtroendeförklaringen valde Wesslén i kväll att lämna styrelsen i Hammarby Fotboll AB och sin ordförandepost i Hammarby IF FF.

Även styreseledamoten Per Apelgren, som var den som allierade med minoritetsägaren Anschutz Entertainment Groupt (AEG) i Linus Hallenius-affären, lämnar sin post.

”Tar egentligen timeout”

– De ställer sina platser till förfogande och tar egentligen timeout fram till ett nytt årsmöte som vi planerar att ha i november, säger Jan Lundqvist, ordförande i huvudföreningen Hammarby IF.

Ny ordförande i aktiebolaget blir nu AEG:s svenske representant Per Magnusson. Men Lundqvist är tydlig med att han inte vill att amerikanerna ska ha makten i bolaget.

– Det ska ändras rätt så omgående. Det är sagt att den som är ordförande i aktiebolaget ska vara en av föreningens representanter.

När kommer de två ordförandeposterna att tillsättas?

– Föreningen kommer att utlysa det här under nästa vecka.

Henrik Wesslén och Per Apelgren lämnade mötet utan att vilja ge några kommentarer.