Aftonbladet
Dagens namn: Anna
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Silly season

Så ska Blåvitt utmana MFF

Här är spelarna nye tränaren Lennartsson jagar

Sebastian Eriksson, Erik Friberg, Tobias Hysén och Fredrik Ulvestad är några spelare Blåvitt uppges vara intresserat av.   Sebastian Eriksson, Erik Friberg, Tobias Hysén och Fredrik Ulvestad är några spelare Blåvitt uppges vara intresserat av.

GÖTEBORG. Den nye tränaren blev till slut klar.

Nu ska bara Jörgen Lennartsson, 49, få ett konkurrenskraftigt lag också för att kunna utmana Malmö FF.

På IFK Göteborgs önskelista: Sebastian Eriksson, Fredrik Ulvestad, Erik Friberg, Tobias Hysén och Herolind Shala.

Drömnamnet som ny tränare, Ole Gunnar Solskjaer, försvann ganska tidigt av ekonomiska skäl, det strulade i förhandlingarna med Jörgen Lennartsson och plötsligt blev amerikanen Bob Bradley ett hett alternativ som ny tränare för IFK Göteborg.

Bradley föll bort sent

Men när Mikael Stahres efterträdare presenterades under tisdagen på Kamratgården så var det förhandsfavoriten Lennartsson som klev in till massmediauppbådet.

Bradley föll bort sent på kravet att ta med sig en medhjälpare, som hade gjort hela paketet dyrt och rubbat den tilltänkta organisationen kring IFK Göteborgs A-lag.

Nu ska Blåvitt under Jörgen Lennartssons ledning utmana Malmö FF om SM-guldet tack vare bättre träning och nyförvärv som ska bibehålla 2014 års truppstandard.

Vad har Jörgen Lennartsson för budget att värva spelare för, för att kunna utmana Malmö FF?

– Vi kommer att ha resurser, eller har resurser, för att ta in spelare. Vi kommer kunna förstärka på de positioner vi behöver.

– Vi kan inte ta hit en Iniesta eller Xavi, men vi kommer kunna ta hit de spelarna som vi tycker passar in i vårt system och som även vill komma till Blåvitt, säger sportchefen Mats Gren.

"Spelare som försvinner ersätts"

Jörgen Lennartsson:

– Det är många nya spelare som ska in. De spelare som försvinner ska ersättas, säger nye IFK Göteborgstränaren.

Sportbladet har talat med Sebastian Eriksson och Cagliarimittfältaren är mycket nära ett lån till IFK Göteborg med en köpoption.

– Jag hoppas det är klart mellan klubbarna inom en, två veckor, säger Eriksson till Sportbladet. Sedan räknar jag med att börja träna med Blåvitt från och med januari. Det ska bli otroligt skönt att komma hem igen.

Flera norska spelare scoutade

Enligt Sportbladets källor har Blåvitt även noga scoutat norska mittfältstrion Ålesunds Fredrik Ulvestad, 22, Odds Herolind Shala, 22, och Bodö/Glimts Papa Alioune Ndiaye, 24.

Intresset för Ulvestad är känt sedan tidigare.

– Han är fortfarande aktuell. Nu när vi har Lennartsson på plats kan det börja hända grejer på spelarfronten, säger Gren.

IFK Göteborg ska även tydligt ha markerat sitt intresse för Bolognamittfältaren Erik Friberg, 28, som lär lämna frysboxen i Italien efter nyår. Men där finns konkurrens från såväl svenska som utländska klubbar.

Hysén hem – om Vibe flyttar

Det mesta tyder även på att årets allsvenska tvåa får svårt att behålla årets allsvenska skyttekung. Och om Lasse Vibe flyttar heter ersättaren Tobias Hysén, 32, som då lämnar Shanghai East.

SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet