Aftonbladet
Dagens namn: Amanda, Rasmus
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Silly season

Blåvitts tunga genrep: ”Inget vi tar med oss”

Sebastian Eriksson var allt annat än nöjd med genrepet.   Sebastian Eriksson var allt annat än nöjd med genrepet. Foto: Bildbyrån

GÖTEBORG. Sämsta möjliga genrep.

IFK Göteborg förlorade mot Randers med 3-0.

– Det är fan ingenting som vi kan ta med oss från det här, säger Sebastian Eriksson.

Lennartsson var inte heller nöjd.   Lennartsson var inte heller nöjd. Foto: Bildbyrån

IFK Göteborg var obesegrade under försäsongen, men till genrepet mot danska Randers så syntes alla negativa bitar på en och samma gång. Tolv spelare borta, skadade eller på landslagsuppdrag, men av reserverna var det inte någon som imponerade. Jörgen Lennartsson var förbannad på spelarnas inställning.

– Det är den sämsta matchen vi gjort i år, men det jag är mest besviken på är att vi är så uppgivna i andra halvlek. Det var för många spelare som gick på påskledighet långt innan domaren blåste av, säger han irriterat.

”Inte acceptabelt”

Blåvittränaren fick se Randers svenske anfallare Mikael Ishak göra två mål, medan IFK Göteborgs första avslut kom först efter en timmes spel. Något avslut på mål klarade de inte av över huvud taget.

– Jag har sagt till spelarna att det inte var ett acceptabelt agerande under den andra delen av andra halvlek. Vi var inte så skickliga som dem, men då behöver vi åtminstone hantera krigardelen i matchen på ett bättre sätt. Det är för svagt.

Sebastian Eriksson var en av tre göteborgare som spelade på sin ordinarie position. Men det hjälpte inte.

– Jag vet inte vad jag ska säga, mer än att det givetvis är för jävligt att förlora med 3-0 i genrepet. Dålig inställning? Jo, men det handlar också om att spela fotboll, hålla bollen inom laget, ta rätt beslut. När vi inte lyckades göra det i dag så får folk springa oerhört mycket och då är det jobbigt i 90 minuter. När man är helt slut och det ändå återstår 20 minuter av matchen så är det svårt att ta det i mål. Men givetvis, jag håller med Jörgen, det är för dåligt och vi får inte göra som vi gör på planen i dag. Enda positiva var att det hände i dag och inte i premiären. Vi har gjort en väldigt bra försäsong och när det går som på räls kanske man slappnar av lite. Nu fick vi en spark i arslet och det kanske vi behövde.

”Hoppas han hade något mer att göra i Göteborg”

Den 3 april spelar IFK Göteborg borta mot Falkenberg. Hallänningarnas tränare Hasse Eklund fanns på plats på Hjällbovallen, men kan inte ha blivit speciellt imponerad.

– Nä, han fick nog ut väldigt mycket av den här matchen… Jag hoppas att han hade något mer att göra i Göteborg än att bara kolla på Blåvitt, säger Lennartsson.

Sebastian Eriksson Jörgen Lennartsson IFK Göteborg Mikael Ishak

ALLSVENSKANS GULDSTRID
Tippa din egen sluttabell

Vem tror du vinner allsvenskan i fotboll?

Tippa resultatet i de återstående matcherna för guldkandidaterna för att se din sluttabell.

OBS! Du måste tippa samtliga matcher i alla omgångar för att kunna se sluttabell och dela din tabell på Facebook.

Under pågående tippning kan du uppdatera tabellen för att se ställning utifrån dina ifyllda resultat (när du uppdaterat tabellen kan du ej ändra redan ifyllda resultat).

SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet