Aftonbladet
Dagens namn: Severin, Sören
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Silly season

Fjärde raka för Norrköping

Slutade femma efter stark höst

Foto: SCANPIX

Fjärde raka segern, 2–1 mot Mjällby, tog IFK Norrköping upp på en femte plats i den sista allsvenska omgången.

I skuggan av matcherna i den absoluta toppstriden ville IFK Norrköping avrunda en överraskande bra säsong med lagets fjärde raka seger.

Det var ingen stekhet match på förhand. Mjällby hade säkrat kontraktet före avspark och för IFK handlade det mesta om att bjuda publiken på en snygg avslutning.

Trots det fanns det ändå en del att spela för. Efter tre raka segrar hade IFK fortfarande möjligheten att haka på bakom den absoluta toppen och med lite flyt med de övriga resultaten fanns det till och med chans för laget att nå fjärdeplatsen i serien.

När Lars Krogh Gerson så vände om utanför straffområdet och serverade Christoffer Nyman efter 29 minuter reste sig de knappt 5 000 åskådarna och applåderade. Nyman tog emot passningen kallt och tryckte in 1–0 bakom en chanslös Mattias Asper.

Mål nummer 17

Just Nyman, tillsammans med anfallskollegan Gunnar Heidar Thorvaldsson, gjorde sitt bästa för att sysselsätta veteranen i Mjällbys mål före paus. Och efter densamma.

Att Pär Ericsson utnyttjade en kontring och rullade in kvitteringen strax efter halvtidsvilan spelade egentligen ingen roll. Hemmalaget trummade på och med halvtimmen kvar kom 2–1, sedan Thorvaldsson satt sitt 17:e mål för året.

I och med att Gefle spelade 2–2 mot Helsingborg gick IFK samtidigt upp på en femte plats i serien

TT/Sportbladet

ALLSVENSKANS GULDSTRID
Tippa din egen sluttabell

Vem tror du vinner allsvenskan i fotboll?

Tippa resultatet i de återstående matcherna för guldkandidaterna för att se din sluttabell.

OBS! Du måste tippa samtliga matcher i alla omgångar för att kunna se sluttabell och dela din tabell på Facebook.

Under pågående tippning kan du uppdatera tabellen för att se ställning utifrån dina ifyllda resultat (när du uppdaterat tabellen kan du ej ändra redan ifyllda resultat).

SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet