”Han borde fan be om ursäkt”

Henrik Rydström rasande på domaren Martin Hansson efter varningen

FOTBOLL

KALMAR. Domaren Martin Hansson gav en present till Hif – och slaktade Henrik Rydströms dröm.

– Han borde be mig om ursäkt. Man känner sig helt maktlös, säger Rydström.

Rydström.
Rydström.

Kalmar FF:s lagkapten Henrik Rydström – lagets klart viktigaste spelare – var på väg mot ett svårslaget rekord:

– Jag har spelat varenda minut den här säsongen. I allsvenskan, i svenska cupen inklusive övertid och i Europa League. Jag hade hoppats fått behålla den sviten, säger Henrik Rydström, 33.

Buades ut

Martin Hansson, som var mycket petig och buades ut på Fredriksskans, gav ett märkligt gult kort till Rydström i den första halvleken.

Det i en situation där Rydström bryter Mathias Ranegie helt enligt konstens alla regler. Kortet betyder att Rydström missar säsongsavslutningen borta mot Helsingborgs IF. Extra tungt för KFF som redan saknar en central mittfältare: Erik Israelsson, som är hjärtsjuk.

– Det känns snopet. Jag är mycket besviken på Martin Hansson. Han springer bara och tjatar om att han slå vad 100 kronor om att han har rätt i alla situationer och att han ser alla situationer i precis rätt vinkel.

”Känner mig maktlös”

Och detta går såklart inte att överklaga?

– Nej, jag känner mig helt maktlös. Martin Hansson borde be mig om ursäkt, säger Rydström.

Martin Hansson borde samtidigt kanske be Malmö FF om ursäkt.

För utan Kalmar FF:s mittfältshjärta är KFF troligen chanslös i säsongsavslutningen mot Helsingborg på Olympia när även Erik Israelsson saknas samt att den tredje centrala mittfältaren Tobias Eriksson inte är redo för 90 minuter.

FAKTA

Så skriver Henrik Rydström på sin blogg på Barometern:

”Martin Hansson dömde och han var så mysig och trevlig innan avspark, men gjorde sedan en rent ut sagt usel insats. Märkliga bedömningar, konstig verbal attityd där han hela tiden hade "perfekt vinkel, jag såg exakt vad som hände" trots att ingen spelare visste vad han blåste för och när jag sedan gick in i en duell med Ranégie och han sparkade mig över vristen blåste Martin Hansson frispark - till Häcken! Och varnade mig!

Jag kollade direkt upp på storbildsskärmen för att se reprisen. Ibland kan man uppfatta situationen man själv just varit med om på ett helt annat sätt än de som ser den, men reprisen visade exakt det jag kände. Det var inte jag som begick ett regelbrott.

Varningen betydde min tredje för året. Alltså avstängd mot HIF i sista omgången.

Jag har stått på två varningar sedan omgång tre. Och har alltså varit ovarnad i 25 matcher och det är en bragd i sig.

Men Martin Hansson borde fan be mig om ursäkt. Han borde kolla på situationen i efterhand och sedan höra av sig till mig och säga "fan, jag såg helt fel, det var inte ens i närheten ett gult kort".

Jag frågade honom efter halvtidsvilan hur han kunde få det till gult kort, men han svarade bara att vi skulle slå vad 100 spänn. Det är hans vanliga mantra och jag sa att jag kunde sätta tusen spänn.

För mig krossades en liten personlig dröm. Att spela varenda minut av tävlingssäongen. Jag har hittills i år spelat varenda sekund i Svenska cupen (inklusive tre förlängningar), i Euroleague och i Allsvenskan. Men kommer alltså missa de sista 90 minuterna”