MFF-stjärna nobbade två Serie A–klubbar

Molins: Inte rätt magkänsla

Guillermo Molins har jagats av flera klubbar.
Guillermo Molins har jagats av flera klubbar.
FOTBOLL

Malmö FF har accepterat förslag från serie A-klubbarna Cesena och Brescia på Guillermo Molins, 22.

Men mittfältaren tackar nej till en flytt.

– Jag fick inte rätt magkänsla, säger han.

Enligt Sportbladets italienska källor är Cesena klubben som allra helst vill ha den svenske landslagsmannen.

Sportchefen Lorenzo Minotti ska ha följt Molins under en längre tid. Men även Brescia lämnade kring jul bud till Malmö FF på 22-åringen.

De italienska klubbar var beredda att betala över en miljon euro, kring tio miljoner kronor, för Molins vars kontrakt går ut i slutet av året.

Fått flera bud

De första buden var tillräckligt bra och MFF gav klubbarna tillåtelse att kontakta Molins.

– Det har kommit ett antal bud som Malmö har godkänt. Men jag har känt att det inte riktigt är den typen av klubbar som jag vill till, säger Guillermo Molins. Jag tänker inte kommentera vilka klubbar det handlade om.

Vad var det som inte stämde?

– Jag fick inte rätt magkänsla. Jag gillar offensiv fotboll och jag vill gärna spela i ett lag som vinner sina matcher. Sedan är det inte alltid viktigast att det är den största ligan, säger Gische.

Enligt MFF:s tillträdande sportchef Per Ågren är fortfarande ambitionen att förlänga kontrakten med Molins, Jiloan Hamad och Agon Mehmeti, samtligas avtal löper ut i slutet av 2011.

– Vi hoppas att de vill förlänga, att de känner att vi har ett spännande lag och att det kittlar att komma ut och spela i Europa senare i år.

Ville till Portugal

Samtidigt har ni accepterat bud på Molins.

– Vi vill ha kvar våra spelare, men vi måste lyssna när det kommer utländska klubbar, säger Ågren. Då gör vi en bedömning från fall till fall.

Guillermo Molins:

– Blir det ingen flytt nu i januari är det inte hela världen. Det blir spännande att vara det jagade laget i allsvenskan.

Han var mer besviken i somras när MFF inte kom överens med Sporting Lissabon om en övergång.

– Det kändes som rätt klubb. De är ett topplag i Portugal och spelar återkommande i Europa. Men efter ett par dagar gick den lilla besvikelsen över.

FAKTA

Här är senaste nytt om ditt lag:

AIK

Hur får de ihop ekvationen usel ekonomi, seriens dyraste trupp och ett skriande behov av förstärkningar? Kanske genom Martin Mutumba som är nära ett utlån. I övrigt lär inte mycket hända. Bangura ser ut att bli kvar.

Djurgården

Lucho borta, men Joel Riddez täcker på backplatsen. Har inte visat några ekonomiska muskler när man släppt Touma till Syrianska och Arneng valt Syrianska.

Elfsborg

Håvade in ytterligare dryg 20 miljoner när Denni Avdic blev klar för Werder Bremen. Ett ytterst tungt tapp. Men har välfylld kista och kommer värva. Återvänder Lasse Nilsson så lutar det åt nytt spelsystem med mer än en anfallare. Gjorde klart med anfallaren Muhammed ”Mommo” Abdulrahman som direkt lånas ut till Gais. Jagar mittback. Vill låta de unga får chansen, testar laget i Portugal om en månad.

Gais

IFK Göteborgs tidigare sportchef Mats Persson kan vara bästa värvningen. Persson har värvat fyra spelare hittills: Gzim Istrefi, Carlstad United, Eric Bassombeng, Örebro, Joakim Edström och Alexander Angelin, båda Västra Frölunda. Får anfallaren Muhammed Abdulrahman på lån från Elfsborg. Riskerar tappa tunga pjäser i Johan Mårtensson (jagas) och Björn Andersson och Eyjolfur Hedinsson, som inte förlängt.

Gefle

Det krävdes omprioriteringar i budgeten och en del snålande, men till sist förlängde Daniel Theorin till fansens glädje. Däremot får inte Daniel Westlin förlängt kontrakt, och inte heller Omar Jawo blir kvar. Har nog värvat klart.

IFK Göteborg

Fortsatte träningen i måndags (Blåvitt inledde ju säsongen 2011 med träning och match redan i december) med bland annat ett konditionstest. Bäst: Adam Johansson. Har olika förstärkningsalternativ: Island/Argentina/svenska spelare.

Halmstad

Den klassiska föreningen som varit på rejäl dekis är på väg att vakna. Först snodde man Pep Clotet Ruiz från Malmö FF och i går kväll röstade ett extra årsmöte fram en ny tung styrelse med stor kompetens både inom fotbollen och näringslivet. Ambitionen är att snabbt få in kring 15 miljoner kronor i riskkapital. Det lär behövas så att Pep kan få nya spelare. HBK behöver förstärka.

Helsingborg

Hur mycket betydde Marcus Lantz? Och Joel Ekstrand? För mittbacken lär försvinna till Udinese. Med båda dessa borta vore en ny topplacering i allsvenskan en större skräll än höstens guldrace ända in på mållinjen. Satsar dock på flera av sina unga, mycket intressanta spelare, som exempelvis Simon Thern. Spännande.

Häcken

Drog igång i måndags. Har tappat bland annat Paulinho, Erik Friberg, Johan Lind och Vinicius och värvat Tibor Joza, Falkenberg, och Björn Anklev, Örgryte. Ligger fortfarande minus, men har resurserna att värva. En dark horse? Marcus Lantz.

Kalmar

Måste ha in en ny back och har därför inte förlängt med Joachim Lantz. Intresse finns för norrmannen Mads Hansen som varit i Kalmar, men både den social och ekonomiska biten blir svårlöst.

Malmö FF

Inleder träningen på måndag och står inför en stor utmaning att försvara SM-guldet. Har ett mycket spännande lag, men riskerar att tappa trio (Molins, Hamad, Mehmeti) med utgående kontrakt i slutet av året. Roland Nilsson jagar dessutom ny assisterande tränare samtidigt som ekonomin är ansträngd. Mycket intressant värdemätare för MFF i Copa del Sol om en månad.

Mjällby

När går egentligen el Kabir? Visst sprids rykten om Löfquist och Osiako, men allra först borde den hetlevrade anfallaren gå. Men enligt agenten är det inte direkt nära just nu. Ändå talar allt för att holländaren går och ger Mjällby gott om miljoner för att väva en ny anfallare.

IFK Norrköping

Tio miljoner kronor trillade in via investmentbolaget. Därför är Abbas Hassan, Astrit Ajdarevic och snart Bobbie Friberg da Cruz klara. Men lagkaptenen Daniel Bamberg ser ut att lämna klubben.

Syrianska

In med Durmaz, Touma och Arneng. Lägg till att Massi förlängde så ser truppen intressant ut. Ändå finns ett stort hål sedan Skenderovic stack till Norge. Hinner klubben värva en ersättare på backen?

Trelleborg

Tuff förlust i Andreas Drugge. Nyförvärven hittills är flera spelare från lägre divisioner och chansningen Thiago Pinto Borges, anfallare från Mosar i kroatiska andradivisionen. Brassen blev klar i går. TFF är överens med IFK Göteborg om mittbacken Tuomo Turunen. Återstår bara att bli överens om det personliga kontraktet.

Örebro

Mycket prat om Nordin Gerzic som blommade ut förra året. Intresset verkar ändå svagt. Paulinho har dragit och inte ersatts sedan ryktet om Alvaro Santos visade sig tämligen ogrundade.

Sammanställning: Kristoffer Bergström, Michael Wagner