Malmös mardröm – anfallarna avstängda

Serieledaren fick bara oavgjort mot Åtvidaberg

FOTBOLL

ÅTVIDABERG. Malmö FF kommer till onsdagens superderby med två avstängda anfallsstjärnor. Men både Agon Mehmeti och Daniel Larsson borde få spela, menar de själva.

– Domaren var den sämsta jag varit med om, dundrar Mehmeti efter sin utvisning.

När Yago Fernandez nickade in 3–3 i slutminuten mot Åtvidaberg betydde det att det är fortsatt himmelsblått i den allsvenska toppen. Men allt är inte frid och fröjd i MFF-lägret inför seriefinalen mot Helsingborg. Redan nu kan de räkna bort tre nyckelspelare.

”Så dåligt”

Ulrich Vincentz skadade sig tidigt och lär inte vara återställd på bara fyra dagar. Dessutom kommer man att sakna Agon Mehmeti och Daniel Larsson. Mehmeti blev utvisad efter att ha dragit på sig två gula kort medan Larsson varnades för tredje gången i år. Båda är nu avstängda – vilket ingen av dem kan förstå.

– Det är så dåligt (av domaren) att jag inte vet vad jag ska säga. Att han kan döma allsvenskan... han håller inte måttet, säger Agon Mehmeti som framför allt var upprörd över det sista kortet.

Mehmeti tacklade då Daniel Hallingström vid sidlinjen på övertid och efter en viss tvekan varnade domaren Tobias Mattsson anfallaren för andra gången.

– Han hade aldrig varnat Agon om han kommit ihåg att han hade ett kort sedan innan. Man såg på domaren att det blev pinsamt när han kom på det, säger Daniel Larsson – som var den andre olycklige MFF-anfallaren i går.

”Jag halkade”

Larsson drog på sig sitt tredje gula kort för säsongen när han halkade in i Åtvidabergs målvakt Henrik Gustavsson. Och inte heller Larsson kan förstå domslutet. Enligt honom försökte han till och med göra allt för att undvika en kollision.

– Jag såg keepern i ögonvrån och försökte stanna för att inte riskerar någonting. Då halkade jag, säger han besviket.

Men domaren Tobias Mattsson försvarar sina beslut.

– Vi ska titta på matchen och om vi överbevisas får vi självklart titta på det. Men känslan är att jag gjort rätt, säger han.

FAKTA

Domsluten som Malmö rasar mot

Daniel Larsson halkar in i målvakten Henrik Gustavsson och varnas.

Roland Nilsson, tränare Malmö FF:

”Han försöker ju ta sig bort därifrån, han försöker undvika målvakten när han halkar. Det måste vara avsikten som man dömer.”

Domaren Tobias Mattsson:

”Det spelar ingen roll om han halkar. Det är inte avsikten utan effekten jag dömer för. Daniel utsätter sig själv för risken att ramla i det läget.

Agon Mehemtis andra varning som gav rött kort.

Jimmy Durmaz, spelare Malmö FF:

”En skandal. Så går jag alltid in i alla närkamper med motståndarna. I så fall skulle alla närkamper vara gult kort.”

Domaren Tobias Mattsson:

”Bollen är bortspelad sedan länge och då satsar Mehmeti. För mig är det en solkar varning även om kontentan blir ett rött kort.”

...och här är spelarna som missar derbyt

Ulrich Vincentz (skadad)

Given som högerback sedan flera år tillbaka. Fin form på slutet.

Agon Mehmeti (avstängd)

Har fått sitt stora genombrott under säsongen. Nio mål hittills.

Daniel Larsson (avstängd)

Leder den allsvenska assistligan. Spelat samtliga matcher i år.