MFF: Vi är starkare än Helsingborg

Nu höjs temperaturen i allsvenska guldstriden

FOTBOLL

Det är dags att höja den allsvenska temperaturen igen.

I kväll ska de skånska guldkonkurrenterna visa vilket lag som är Sveriges bästa.

– Vi är starkare än Helsingborg, slår Malmös Guillermo Molins fast.

Klockan sju i kväll smäller det dubbelt upp. Malmö möter Kalmar hemma, Helsingborg ställs mot Elfsborg borta.

Men vilket lag är egentligen bäst?

Ja, det beror förstås på vem man frågar. Guillermo

Molins anser inte helt oväntat att hans lag har ett övertag.

– Ja, det gör jag, vi är starkare än dem. De hade en otrolig formtopp under våren, men efter uppehållet har de inte gått jättebra om man ska vara ärlig, medan vi har gått som tåget, säger MFF-yttern.

Ska göra sitt jobb

Däremot vill Molins inte lägga för mycket energi på konkurrenten.

– Jag pallar inte bry mig om jag ska vara ärlig. Jag ser ingen anledning till varför vi ska hålla ett öga på dem. Gör vi vårt jobb så kan de vinna med 10–0.

Lagkamraten Jeffrey Aubynn tycker också att Malmö är bättre.

– Om jag ska ge kritik (mot HIF) så hade de sin peak under våren och de är mer beroende av form än oss. Vi har duktiga fotbollsspelare medan de är mer en lagmaskin. De jobbar hårt men deras mittfältare är inte jättekreativa precis, de har mest Gerndt uppe på topp.

Gashi och Lindström har gjort en del poäng.

– Absolut och även Christoffer Andersson, det kan man inte ta ifrån dem. Men om man jämför profilerna så har vi bättre fotbollsspelare.

Gerndt skrattar

Han där uppe på topp, Alexander Gerndt, är däremot av en annan upp-fattning.

– Han (Aubynn) är nog nöjd just nu när de leder med tre poäng, säger HIF:s skyttekung med ett litet skratt.

– Vi har ett bra lag, annars hade vi inte varit där uppe. Vi kanske kämpar hårdare än Malmö, men vi är också kreativa. Det är bara skönt om de tror att de har ett övertag, då kan vi överraska.

”Målet bli åtta”

Målvakten Pär Hansson nöjer sig med att konstatera att han är van att vara nederlagstippad.

– Inför säsongen trodde ingen att vi skulle vara där vi är. Vi hade tappat ”Henke” och hade som mål att bli åtta. Många experter trodde till och med att vi skulle åka ur, säger HIF-keepern.

FAKTA

TRE NYCKLAR FÖR MALMÖ:

Glädjen

En central ingrediens i MFF-succén. De unga spelarnas ohämmade spelglädje har smittat av sig. Håller laget demonerna på avstånd talar mycket för himmelsblått guld.

Ivo Pekalskis lår

När Ivo är med vinner Malmö, lyder ett gammalt djungelordspråk. Eller det borde göra i alla fall göra det. 19-åringen sitter på läktaren i kväll och det kommer att märkas.

Publiken

Malmö är närmast oslagbara hemma och lägg därtill att den ”tolfte spelaren” kommer att vinna läktarkampen på bortamatcherna mot Häcken och BP. Ett stort plus.

TRE NYCKLAR FÖR HELSINGBORG:

Rutinen

Här vinner man på knock out. Daniel Anderssons erfarenhet står sig slätt mot gamla rävar som Erik Edman, Mattias Lindström, Christoffer Andersson och Marcus Lantz.

Lagmaskinen

Minns nu hur allting började i med med usla planer över hela landet? Minns ni hur Helsingborg tog 35 av 39 poäng under våren? Okej. Snart blir kallt, lerigt och jävligt igen.

Alexander Gerndt

Hade det inte varit för den store skyttekungen hade serien redan varit avgjort. Gerndt har på egen hand gjort nästan lika många mål som Mehmeti och Larsson gjort tillsammans.