Aftonbladet
Dagens namn: Evert, Eilert
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Silly season

MFF fick guldläget – men brände det

Seger mot AIK hade räckt till guld för Malmö.

Men MFF var chanslöst på Råsunda och förlorade med 2–0.

– En stor besvikelse, säger tränaren Rikard Norling till C More.

Malmö satte sig i ett knivigt läge inför avslutningen borta mot AIK efter ”bara” 1–1 hemma mot Örebro senast.

Och efter 33 minuter på Råsunda i dag såg det nattsvart ut för MFF när Mohamed Bangura frispelades av Viktor Lundberg och satte 1–0 för AIK samtidigt som Elfsborg ledde mot Åtvidaberg.

– Vi måste höja nivån mycket mer. Vi spelar alldeles för dåligt och temposvagt. Vi glider runt och halkar efter. Nu finns inget att spara, det är bara att tömma sig helt och hållet, sa MFF:s Ivo Pekalski till C More i pausvilan.

”För mycket känslor”

Men MFF:s forcering uteblev. Med en halvtimme kvar kom i stället 2–0 för AIK när Mohamed Bangura bjöd tillbaka till en fristående Viktor Lundberg.

Som en extra tagg i MFF-bröstet kvitterade Åtvidaberg på Borås Arena, vilket betyder att om MFF hade gjort sitt och besegrat AIK skulle det blivit skånskt guldfirande. Nu blev det i stället en tredjeplats för MFF och guld till Elfsborg.

– Jag har för mycket känslor just nu, så jag låter det vara, säger en besviken MFF-tränare Rikard Norling när han ska analysera MFF:s insats.

”Bara att gratulera”

Jiloan Hamad till C More:

– AIK är starka. De har värvat tungt medan vi har tappat spelare. Vi har kämpat bra under hela allsvenskan och det är egentligen stort av oss att kämpa om guldet in i det sista.

– Med tanke på allt som har varit ska vi vara nöjda. Det är bara att gratulera Elfsborg. De hade en period i början av säsongen där de tog en massa vinster och ryckte ifrån. Samtidigt... De spelar fin fotboll, men jag har sett Elfsborg spela bättre fotboll. De är effektiva och har haft marginalerna på sin sida. Det är det som gör ett mästarlag.

ALLSVENSKANS GULDSTRID
Tippa din egen sluttabell

Vem tror du vinner allsvenskan i fotboll?

Tippa resultatet i de återstående matcherna för guldkandidaterna för att se din sluttabell.

OBS! Du måste tippa samtliga matcher i alla omgångar för att kunna se sluttabell och dela din tabell på Facebook.

Under pågående tippning kan du uppdatera tabellen för att se ställning utifrån dina ifyllda resultat (när du uppdaterat tabellen kan du ej ändra redan ifyllda resultat).

SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet