Aftonbladet
Dagens namn: Evert, Eilert
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Silly season

Nye Malmö-tränaren: Erik Hamréns bästis

”Är den märkligaste jag mött”

Erik Hamrén och Allan Kuhn firar ligaguldet i Ålborg 2008.   Erik Hamrén och Allan Kuhn firar ligaguldet i Ålborg 2008. Foto: AP

Vem är Allan Kuhn?

Det är frågan många ställer sig efter att 47-åringen presenterats som Malmö FF:s nye tränare.

Ett av svaren: Erik Hamrén bästis.

Det är så dr.dk beskriver det i en intervju med Erik Hamrén från den 1 november. Att Kuhn är Hamréns ”bäste vän i Danmark””. Kuhn spelade under Hamrén i Örgryte 1998-2000 och blev sedan svenskens assistent i Ålborg 2004-2008.

ALLSVENSKAN KLART: Skräll tar över storklubben  

”Allt ska vara i ordning”

Dansken säger sig också ha inspirerats av sin gamle läromästare, framförallt när det kommer till jobbet vid sidan av planen.

– Allt utanför planen ska vara i ordning. Från kost, till sömn och allt annat. Det var han med och införde i Ålborg då han kom dit 2004. Han ändrade kulturen och vi har fortsatt att använda många av hans ändringar i klubben, sa Kuhn då.

”Sprang och berömde”

I Sverige är 47-åringen kanske allra mest känd från sina år som spelare i Örgryte 1997-2000. En av alla som minns dansken är förre Halmstad-profilen Per ”Texas Johansson”.

”Som spelare sprang han hela tiden runt och berömde sina motståndare. Jag minns honom den märkligaste jag mött!”, skriver 37-åringen på Twitter.

En annan som inte glömt dansken är MFF:s assisterande tränare Olof Persson.

– Jag pratade med Olof Persson i dag. Vi spelade 4-4 på Gamla Ullevi en gång när Malmö ledde med 4-2 och han gjorde mål. Då pratade vi om att han var skitförbannad men jag tyckte det var roligt. Det är så fotbollen ska vara. 4-4 i en allsvensk match, säger Allan Kuhn till Sportbladet.

Malmö FF Herrallsvenskan

ALLSVENSKANS GULDSTRID
Tippa din egen sluttabell

Vem tror du vinner allsvenskan i fotboll?

Tippa resultatet i de återstående matcherna för guldkandidaterna för att se din sluttabell.

OBS! Du måste tippa samtliga matcher i alla omgångar för att kunna se sluttabell och dela din tabell på Facebook.

Under pågående tippning kan du uppdatera tabellen för att se ställning utifrån dina ifyllda resultat (när du uppdaterat tabellen kan du ej ändra redan ifyllda resultat).

SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet