Aftonbladet
Dagens namn: Severin, Sören
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Allsvensk spelare Afrikas bästa

Hon gjorde succé i Eskilstuna och vann skytteligan.

För sina insatser i allsvenskan och i Kameruns landslag har Gaelle Enganamouit nu belönats med en fin utmärkelse: Afrikas bästa spelare på damsidan.

– Det är en stor dag, sa hon i sitt tacktal.

Det var på Afrikanska Fotbollsunionens gala som FC Rosengårds Gaelle Enganamouit, 23, blev i framröstad till Afrikas bästa spelare under 2015.

Anfallaren gjorde en strålande säsong med Eskilstuna United och gjorde totalt 18 mål – flest i allsvenskan. Kamerunskan var också en av nyckelspelarna i det landslag som blev först med att kvala in till ett VM – där man nådde lika långt som Sverige, till en åttondelsfinal.

Hyllas av Sjögran

– Det är en stor dag och jag är väldigt glad över utmärkelsen. Jag är glad över att få representera alla damspelare i Afrika. Stort tack till alla som har stöttat mig. Tillsammans måste vi jobba hårt för att höja nivån på damfotbollen i Afrika, sa hon i sitt tacktal.

Efter säsongen värvades hon till FC Rosengård, och sportchefen Therese Sjögran hyllar sin spelare på Instagram: "Afrikas bästa spelare! Grattis!" skriver hon.

Slog PSG:s Ngozi Ebere

De andra spelarna som var nominerade i damklassen var Gabrielle Onguéné, också hon från Kamerun, som spelar i ryska Kaliningrad, Ngozi Ebere (PSG) från Nigera samt N'rehy Tia Ines från Elfenbenskusten och Portia Boakye från Ghana. LÄS OCKSÅ ”Det är ovärdigt att Afrika uppträder så”

Till motsvarande utmärkelse på herrsidan röstades Pierre-Emerick Aubameyang fram.

SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet