Halmstad värvar trio – från Real Madrid

Alla tre med landslagsmeriter

Foto: BILDBYRÅN
FOTBOLL

Halmstad har gjort klart med tre nya spelare – från Real Madrid.

Två mittfältare och en forward, samtliga med landslagsmeriter, lånas in från den spanska storklubben.

– De tre tillhör Spaniens bästa spelare i sin ålder så det här är en väldigt god möjlighet för Halmstads Bollklubb, säger tränaren Josep Clotet Ruiz som ligger bakom värvningarna.

Spanske tränaren Josep Clotet Ruiz, ny från Malmö FF, har ett brett kontaktnät i Spanien. Något som nu alltså Halmstad utnyttjar.

”Stolta och glada”

22-årige högermittfältaren Zamora, 20-årige anfallarne Raul Ruiz och 21-årige offensive mittfältaren Javi lånas in från självaste Real Madrid.

– Vi är oerhört stolta och glada över att kunna genomföra en sådan här uppgörelse med en av de allra största fotbollsklubbarna i världen, säger HBK:s klubbdirektör Mikael Kaller till klubbens hemsida.

Tränaren Clotet Ruiz öser beröm över sina nya aspekter. Tanken är att trion ska lyfta Halmstad på kort sikt och utveckla klubbens egna talanger.

Har vunnit titlar

– De tre tillhör Spaniens bästa spelare i sin ålder så det här är en väldigt god möjlighet för Halmstads Bollklubb, säger Clotet Ruiz.

– Men dom är inte bara bra och talangfulla spelare. De har också visat vad de går för genom att ha vunnit titlar nere i Spanien, menar HBK-tränaren.

HBK skriver att trion kommer att presenteras officiellt senare i veckan.

– Det tar mycket kraft och hårt arbete att nå dit vi vill. Även om vi har tålamod och har full respekt för att vår satsning kommer att ta tid, så vill vi accelerera så mycket vi kan nu i början, säger Mikael Kaller.

FAKTA

Zamora

José Zamora Girona

Född: 20 augusti 1988 i Barcelona

Längd: 169 cm

Vikt: 62 kg

Tidigare klubbar: Espanyol (2000-07), Eibar (2008), Real Madrid Castilla (2008-09), Ponferradine (2009-10, lån), Real Madrid Castilla (2010-)

Landskamper: 6 U19

Tränaren Josep Clotet Ruiz kommentar: En högermittfältare som är en riktigt skicklig spelare och som även är snabb, smart och aggressiv. 2007 vann han Europe Cup med Spaniens U19. Vi arbetade tillsammans i RCD Espanyol.

Raul Ruiz

Rául Ruiz Matarin

Född: 25 mars 1990 i Alicante

Längd: 175 cm

Vikt: 63 kg

Tidigare klubbar: Sporting Plaza Angel (2000-08), Hercules (2008-09), Real Madrid Castilla (2009-)

Landskamper: 1 U21, 5 U19

Tränarens kommentar: En forward som är bra i spelet "en mot en" och är en målskytt. Bra taktisk förståelse och riktigt snabb spelare.

Javi

Francisco Javier Hernández González

Född: 6 juni 1989 i Salamanca

Längd: 184 cm

Vikt: 77 kg

Tidigare klubbar: Salamanca (2002-05), Real Madrid Ungdom (2005-08), Real Madrid Castilla (2008-)

Landskamper: 5 U19

Tränarens kommentar: Kan spela som "andre forward" eller offensiv mittfältare. Vänsterfotad skicklig spelare med bra blick för spelet och känsla för mål.

(Källa: www.hbk.se)