Aftonbladet
Dagens namn: Verner, Valter
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Smått och gott om galan i Globen

Robert Kronberg sprang i Globen under torsdagskvällen.   Robert Kronberg sprang i Globen under torsdagskvällen. Foto: Maja Suslin / SCANPIX

Friidrottsfest i Globen.

Här följer du det som har hänt under kvällen.

Klüft skadad

Först ett negativt besked: Carolina Klüft kommer inte att tävla i Globen ikväll. Hon skulle ha ställt upp på 60 meter häck och längdhopp.

Världsrekord i första grenen

Den 19-årige sudanesen Abubaker Kaki hade siktet inställt på världsrekord på sällan löpta distansen 1000 meter, som inledde huvudtävlingen vid GE-galan i Globen.

Världsrekordet, satt av dansken Wilson Kipketer, är på 2.14,96. Riktigt dit nådde inte Kaki. Däremot blev det ett nytt juniorvärldsrekord, 2.15,77 – den sjätte snabbaste tiden i världen hittills.

Loppet var Kakis blott andra inomhus i karriären och hans första någonsin just på 1000 meter. Annars springer Kaki 800 meter, där han är tvåa i världen i år.

Kronberg trea

Robert Kronberg slutade trea på 60 meter häck med tiden 7,70, två hundradelar bakom kubanen Yoel Hernandez. Landsmannen Dayron Robles vann tämligen enkelt på tiden 7,44.

Storpublik i Globen

Fullsatt – 10 641 åskådare – för nionde året i rad.

Jeng siktade högt

Med nya årsbästat 5.71 och en fjärdeplats i stavhoppsgalan i Donetsk för fyra dagar sedan, bokade Alhaji Jeng en plats i inomhus-VM i Valencia i mars. I kväll gick det inte lika bra. Efter att ha klarat 5,61 stod Jeng över 5,71 för att försöka på 5,76 – en höjd han rev ut sig på.

Green tvåa

Emma Green höll på att riva ut sig redan på 1,91 – men klarade i sista försöket. Och 1,94 – säsongsbästa – klarade hon galant i första försöket. Men på 1,97 var hon chanslös. Green slutade tvåa, bakom italienskan Antonietta Di Martino som vann på 1,97.

SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
Brennings blogg

Patrik Brenning

Om Aftonbladet