Aftonbladet
Dagens namn: Simon, Simone
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Världsrekord av Lisa Gunnarsson

Live-published photos and videos via Shootitlive

Det blev en märklig stavtävling i Globen.

När Angelica Bengtsson missade helt på 4,49 klev 16-åriga Lisa Gunnarsson fram och flög över i första försöket och satte nytt ungdomsvärldsrekord.

– Förvånande bra, säger rekordtjejen.

Angelica Bengtsson var det givna svenska affischnamnet i stavtävlingen på Globengalan där hon jagade VM-kvalet 4,71. Men hennes tävling tog oväntat slut redan på 4,49 där det blev tre snabba rivningar.

Men höjden 4,49 blev minnesvärd ändå.

För i första försöket flög nämligen Bengtssons klubbkompis Lisa Gunnarsson, 16, över höjden med god marginal. LÄS OCKSÅ Här ryker 16 år gamla rekordet

”Uppvärmningen kändes kass”

Det innebar en höjning av 16-åringens eget ungdomsvärldsrekord på 4,47 – som hon delade med Bengtsson fram till i kväll.

– Jag var lite urladdad från förra veckan (när hon satte sitt förra rekord) så jag hade inte så höga förväntningar. Uppvärmningen kändes kass – men sen blev det ju som det blev. Lite överraskande, säger Gunnarsson som förklarar sin utveckling så här:

– Jag har lärt mig enormt mycket den här vintern, både teknik och snabbhet har gått framåt.

Nu blir det franska mästerskapen innan Gunnarsson laddar om för utomhussäsongen.

– Det är den viktigaste säsongen så jag får sluta med rekord nu så jag får ha kvar lite till sommaren.

Även längdhopperskorna Khaddi Sagnia och Erica Jarder var tidigt ute på Globengalan. Ingen av dem hade någon riktigt lyckad dag. Erica Jarder blev fyra på 6,53 och Khaddi Sagnia hoppade 6,47 som femma. LÄS OCKSÅ PLUS Talangerna – som ska ge nytt under

– Jag är ändå nöjd, jag hittade den där känslan som jag letat efter men jag fick inte ut längderna, säger Khaddi Sagnia som gladdes åt Lisa Gunnarssons framfart.

– Jag såg inte hoppet utan hörde bara. Jättekul!

Angelica Bengtsson Friidrott
SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet