Aftonbladet
Dagens namn: Severin, Sören
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Sävehof föll mot Larvik

Pressade norska storklubben

Sävehofs Frida Tegstedt avslutar.   Sävehofs Frida Tegstedt avslutar. Foto: BILDBYRÅN

Sävehofs damer förlorade på hemmaplan mot norska Larvik med 25–29 i damernas Champions League-handboll. Sävehof ledde med två mål, 13–11, i halvtid. Men i andra halvlek lyckades de välmeriterade norskorna vända på matchen.

– Ytterligare en sur förlust där vi var nära. Det är inte mycket som skiljer, men de är lite mer rutinerade återigen, sade Sävehofs tränare Henrik Signell till TV10.

Larvik vann Champions League för två säsonger sedan och gick till semifinal i turneringen i våras. Laget är fyllt av världsspelare, men trots motståndarnas stjärnglans stretade Sävehof på bra matchen igenom. Inledningsvis höll försvarsspelet och Filippa Idéhns målvaktsinsats högsta klass. Men i andra halvlek mattades hemmalaget. Med fem minuter kvar låg Sävehof under med en boll, 24–25. Då gjorde Larvik fyra raka mål fram till 24–29 och matchen var körd.

– Det är inte bara en slump att vi tappar på slutet. Vi orkar inte vara konsekventa i framför allt försvarsspelet i slutet av matchen, menade Henrik Signell.

Sävehof är fortfarande utan poäng i sin Champions League-grupp efter fem spelade matcher. En match återstår, mot Volgograd på bortaplan i Ryssland kommande helg.

SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet