Aftonbladet
Dagens namn: Anna
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Silly season

OS-drömmen lever – efter galen avslutning

Sverige såg helt slaget ut.

Då slarvade Ryssland bort segern med en felpass i slutsekunderna – och bjöd Sverige på en kvittering.

– Känslan är att vi kanske räddat en OS-plats, säger Johan Jakobsson i TV3.

Sverige var pressat att vinna eller spela oavgjort i EM-matchen mot Ryssland för att hålla liv i drömmen om ett OS-kval.

Med ett par måls underläge i slutminuterna såg Sverige, med en olympisk silvermedalj från London, ut som ett besegrat lag.

Men då kom den stora ryska tabben.

"Kunde bara hoppas"

Med 15 sekunder kvar serverades Sverige ett gratisläge efter en rysk felpass och Johan Jakobsson snappade upp bollen och satte kvitteringen till 28-28.

– Jag hoppades bara att det var tillräckligt många sekunder kvar när jag fick bollen. Det var det enda jag hann tänka. Känslan är att vi kanske har räddat fortsatt spel här och en OS-plats, säger Jakobsson i TV3.

Jonas Källman, vars rygg hindrade honom från spel i förlustmatchen mot Spanien, var ikväll tillbaka, och vänsterkantsveteranen stod för tre mål i den första halvleken där Sverige vid ett tillfälle hade en tremålsledning. Men enkla misstag släppte in Ryssland i halvleken som slutade helt jämnt, 15-15. HANDBOLLS-EM Expertens kritik:

"Stor eloge till killarna"

I den andra halvleken fick Sverige länge kämpa i en svag uppförsbacke med ett-två måls underläge innan det avståndet försvann i slutminuterna.

– Poängen är jag nöjd med med tanke på hur matchen såg ut. Killarna ska ha en stor eloge för inställningen, säger förbundskaptenen Staffan Olsson i TV3.

Målvakten Mattias Andersson:

– Man slängdes mellan hoppa och förtvivlan. Egentligen gör vi inte en så bra match.

Nu måste Sverige vinna sina två matcher mot Danmark och Ungern samtidigt som Ryssland inte vinner båda sina återstående matcher för att Sverige ska knipa en av de två OS-kvalplatserna som står på spel.

Se förutsättningarna nedan.

Staffan Olsson Jonas Källman Ola Lindgren Handboll
SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet