Aftonbladet
Dagens namn: Severin, Sören
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Norges superskräll: Klart för EM-semifinal

Både Tyskland och Norge skrällde sig vidare till semifinal.   Både Tyskland och Norge skrällde sig vidare till semifinal. Foto: TV10 och Viasat

Här har ni en av tidernas största handbollsskrällar:

Norge har tagit sig till sin första EM-semifinal i historien.

Detta efter att ha besegrat och slagit ut självaste Frankrike med hela 29-24.

Norskt semifinaljubel.   Norskt semifinaljubel. Foto: AFP

Norges handbollsherrars bästa placering i ett EM var tidigare en sjätteplats.

Men efter kvällens skräll mot storfavoriten Frankrike är laget klart för sin första semifinal någonsin. LÄS OCKSÅ Det finns ETT SÄTT TILL att nå OS

Storspel av målvakten

Laget hade 12-11 i paus och rivstartade den andra halvleken. Ole Erevik storspelade i mål och fick de franska stjärnorna med Nikola Karabatic i spetsen ur balans.

Till slut vann man med fem bollar – och då ska man komma ihåg att även ett oavgjort resultat skulle räckt för det historiska avancemanget.

– Det vi gör är ofattbart bra. Vi slår de regerande OS-, VM- och EM-mästarna. Och inte minst: Vi gör det med fem mål, sade norske sexmålsskytten Kent Robin Tønnesen, enligt NTB.

Tyskland "hjälpte" Sverige

Tyskland vann samtidigt sensationellt mot Danmark med 25-23 vilket innebar att Spanien senare hade något att spela för mot Ryssland senare.

Spanien vann den matchen med 25-23 vilket innebar att laget tog sig till semifinal samtidigt som Sveirge kunde jubla åt OS-kvalplatsen.

 

JUST NU: Följ Spanien-Ryssland här

SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet