Aftonbladet
Dagens namn: Sabina
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

”Bättre chanser kan man ju ha”

Hammarby i praktiken avhängda från slutspel

Deppigt i Hammarby.   Deppigt i Hammarby. Foto: Bildbyrån

Sävehof fick en bortaseger. Hammarby en bortaförlust.

Två onsdagsresultat som gör vägen till slutspel allt svårare för Stockholmslaget.

Både Sävehof och Hammarby spelade på bortaplan i Skåne under onsdagskvällen. Men det var två lag som åkte hem med olika känslor. Sävehof kunde bege sig tillbaka till Partille med en tung uddamålsseger med 30–29 i Ystad. För Hammarbys del blev det förlust borta mot Lugi med 28–32.

Trots att det spelmässigt var ett steg framåt enligt Hammarbytränaren Kalle Matsson.

– Idag gör vi en klart bättre insats än tidigare. Men det räcker inte. Killarna ska ha heder för att de kämpar, säger Bajentränaren till Sportbladet efter matchen.

Slutspelet långt borta

Oavsett vad innebär onsdagens två resultat att Hammarby nu är fem poäng från slutspelstrecket med tre matcher kvar att spela. Med andra ord, en minst sagt tuff uppgift.

– Det är klart att vi måste vinna våra tre samtidigt som våra motståndare förlorar tre. Bättre chanser kan man ju ha. Men vi ska göra vad vi kan i de sista matcherna, säger Matsson.

När en hård elitseriesäsong börjar närma sig ett slut.

– Det är nio lag som varit bra i år. Tyvärr gjorde vi några dåliga matcher i fel lägen. Sen har vi haft lite problem med skador under säsongen och haft det tungt. Men vi har ändå gjort en säsong som killarna kan vara stolta över.

 

 

Kvällens största överraskning ägde dock rum i Solna, där Ricoh tog två blytunga poäng i bottenstriden hemma mot serietvåan Alingsås i en målsnål och högdramatisk drabbning. 22–21 gav Ricoh tillfälligt andrum till bakomliggande lag i kampen om nytt elitseriekontrakt.

 

 

I samma bottenstrid tog Karlskona en minst lika tung tvåa genom seger med 26–24 i bottenmötet med Aranäs. Vilket innebär att man passerar just Aranäs i tabellen. I och med att Ricoh samtidigt vann är dock vägen upp till säker mark fortfarande lika lång. Direktnedflyttning kan dock bli omöjligt även teoretiskt om tabelljumbon Drott förlorar mot Skövde under torsdagen.

 

 

Redbergslid såg länge ut att gå mot en överraskande storseger mot nästintill ostoppbara IFK Kristianstad. I början av den andra halvleken hade hemmalaget gått upp i en sjumålsledning efter en intensiv start efter paus. Men serieledarna vaknade, och när matchen var slut hade man vunnit med 30–27.

 

 

I kvällens sjätte tillställning tog Malmö viktiga bortapoäng mot Eskilstuna (27–23) i kampen om slutspelsplaceringarna.

Hammarby IF Handboll
SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet