Aftonbladet
Dagens namn: Vega
Årets bästa sajt. Årets nyhetssajt. Årets Dagstidning digitalt.
Startsidan / Sportbladet / Hockey

”Lite Jurassic Park-varning över laget”

Läs Tomas Ros chatt om elitserien och NHL

Tomas Ros
Tomas Ros

Tomas Ros säger: Nu är jag här!

 

säger: Färjestad värvar en skadad 40årig Fredrik Olausson som inte visat något hjärta för klubben förhuvudtaget! Hur tänker Loob? Jag förstår inte

 

Tomas Ros säger: Fredrik är en lysande back. Och hade han inte varit skadad i semin i våras så hade HV spelat SM-final. Jag förstå Loob.

 

Hynning säger: Vilka blir säsongens flipp och flopp-värvningar enligt dig?

 

Tomas Ros säger: Kul fråga. Jag tror att Kariya i Frölunda kommer att lyckas. Floppar? Tja, kanske Cechmanek i Linköping och Kristoffersson i Skellefteå.

 

HV-Ousbäck säger: Hur tycker du årets upplaga av Hv71 ser ut? jag tycker till skillnad från "expertisen" att Hv ser minst lika bra ut som förra året, med många potentiella skyttekungar och en tung defensiv.

 

Tomas Ros säger: HV har värvat namnkunnigt och häftigt. Men det är riktigt svårt att i dag, när HV inte spelat en enda träningsmatch säga ngt om laget. Dom kommer topp fyra i serien - absolut.

 

Måns i knutby säger: inte kan väl Carolina försvara stanley cup guldet? Kan FBK försvara sitt guld??

hoppas på Brynäs.

 

Tomas Ros säger: Carolina kan visst försvara guldet. Men i nya NHL tror jag att runt 16 NHL-lag har chansen. Det gäller ha en formtopp när man går in i slutspelet. Färjestad har väl också chansen. men jag tror inte på värmlänningarna i vinter. Känns lite Jurassic Park-varning över laget

 

Mattias säger: Hej Tompa! Vad tror du om Luleå Hockey, kan dom spränga sig in bland de fyra första i år?

 

Tomas Ros säger: Nej. Jag tror inte att Luleå kan tampas med de tunga elefanterna.Jag tror faktiskt att Luleå kan bli ett flopp-lag. Är bara en känsla. Renberg skadad efter tio matcher. Målvakter som inte trivs i Luleå och mkt ansvar på Bartecko som missar de elva första matcherna.

 

Jojo säger: Ranka elitseriens fem bästa målvakter denna säsong samt ge mig den bästa andra målvakten.

 

Tomas Ros säger: Johan Backlund, Scott Langkow, Daniel Henriksson, Daniel Larsson, Tommy Salo. Bästa andra målvakten: Kristan i Brynäs om han nu blir andremålvakt.

 

27Eriksson säger: Det börjar närma sig slutet för trion Sundin,Forsberg,Lidström. Vem/vilka tror du kommer att ta över när dessa 3 ynglingar lägger grillorna på hyllan

 

Tomas Ros säger: henrik Zetterberg är väl redan där. Sedan tror jag att Sedin-tvillingarna blir förstakedja i Canucks i vinter. Sedan tar Henrik Lundqvist steget och blir topp-tre-målis i NHL.

 

wille säger: Tycker du att bäckström gör rätt i att stanna minst ett år till hemma i sverige? Tror du inte att han skulle klara sig bra i nhl redan nu?

 

Tomas Ros säger: Nej, jag tycker att han borde ha dragit. Washington gav Bäckström ett otroligt bud där han fick komma hem till Sverige för att spela JVM, åka hem till Brynäs om han inte trivdes i Washington och han lovades även centerplatsen bredvid AO.

 

Jiimmy E säger: Hur ser du på detta med alla importer i elitserien?

 

Tomas Ros säger: Personligen bryr jag mig inte om det står Langkow eller Liv på tröjan. Jag vill se bra hockey och några av mina största idoler i elitseriens historia är spelare som Heinz Ehlers, Kari Eloranta och Jarmo Myllys.

 

Måns i knutby säger: klarar sig skellefteå kvar??

 

Tomas Ros säger: Jag tror att SAIK hamnar i kvalserien. Men i kvalserien kan allt hända. Intressant att se hur SAIk fixar att möta Södertälje och Leksand som för en gångs skull ha en vinnande trend bakom sig.

 

säger: hej. hur tror du det kommer gå för stefan liv i detroit.

 

Tomas Ros säger: Jag tror inte att Liv får spela i Detroit. Det blir nog farmarligan och Grand Rapids för Stefan. Men där gäller det för Stefan att visa att han är bättre än Jimmy Howard och visa Redwings-ledning att han är målvakten att satsa på 07-08.

 

säger: Hur kommer det att gå för Djurgården i år? De har ju några nya spännande nyförvärv, som Pär Bäcker, Mårten Ask och Daniel Larsson.

 

Tomas Ros säger: Dom hamnar i ett skikt som tampas om de sista slutspelsplatserna. Håller Fredrik Brembergs samma spelnivå som förra säsongen och inte får någon dipp sista tio matcherna kan det blir slutspel igen för Djurgården.

 

Bottle säger: Vilket lag tycker du har värvat bäst inför enna säsong?

 

Tomas Ros säger: Linköping. Niklas Persson och Jocke Eriksson känns som mycket kloka värvningar.

 

hej säger: vad tror du kommer hända med crosby och ovechkin i framtiden?

 

Tomas Ros säger: Hända? Jo, de kommer att dominera NHL i framtiden. Sedan tror jag mer på Ovechkin än Crosby.

 

fredde säger: Vad tror du om Roman i LHC kassen iår? Va ett tag sen man hörde om honom efter han lämmna NHL. Hur bra är han?

 

Tomas Ros säger: Han är ok. Har en unik meritlista med an massa mästerskap. Men jag vet att flera elitklubbar tackade nej till Roman på grund av att han kanske inte synkade så bra i en grupp. Det kan straffa LHC i vinter.

 

Mif säger: vad tror du om Malmös chanser i årets elitserie??

 

Tomas Ros säger: Jättesvårt att säga. De känns bättre än Skellefteå.

 

alexander säger: Vilken är den finaste hockeyarena du någonsin besökt?

 

Tomas Ros säger: Gamla Chicago Arena som hade ståplats längst upp i arenan. Minns hur publiken verkligen hatade Loob i slutspelet mot Calgary 1989. Den arenan tar priset för charmen. Annars säger jag Phoenix Arena. Brynäs nya arena känns läcker - den har bland annat rulltrappor. Fräscht.

 

ERIK säger: vem vinner poängligan denna säsong, tror du?

 

Tomas Ros säger: 1) Kariya 2) Nicklas Bäckström 3) Salomonsson

 

Jocke säger: Om jag säger att Brynäs kommer att utmana toppen i år, vad säger du då?

 

Tomas Ros säger: Då säger jag att du är en brynäsare. Nej, det kommer de inte att göra. Laget ser intressant ut. Men kommer de femma i ES ska de vara jättenöjda.

 

framaxel säger: Vilka (om) svenskar tror du kommer att spela i NHL:s Allstar team?

 

Tomas Ros säger: Henrik Lundqvist Peter Forsberg Markus Näslund Alexander Steen Nicklas Lidström och kanske Mats Sundin

 

Moderator säger: Då tar vi tre frågor till!

 

dubbe säger: Är du för eller emot 14 lag i elitserien?

 

Tomas Ros säger: Jag är för 14 lag. Jag tror att hockeyn behöver Leksand i högsta serien och kanske ett till Stockholms-lag. Nu är det synd om lag som storsatsar med nya arenabyggen och sedan hamnar de i allsvenskan med 300 000 kronor i TV-bidrag. ES-lagen får runt 18 miljoner.

 

27Eriksson säger: Vems (om du fick möjlighet)jobb som GM skulle du helst vilja ha ?

 

Tomas Ros säger: Jag skulle vilja ha Mike Barnetts jobb som GM för Phoenix. Då skulle jag sitta och äta chips med Gretzky varje kväll och prata hockey.

 

Luvig säger: Vad tror du om frölunda i år? Får dom ordning på försvaret, och vad vet du om nya Martin Cibak?

 

Tomas Ros säger: Cibak är en städtant som kommer hålla bra ordning på en kedja där ytterforwards är mycket offensivt lagda. Frölunda kommer att ha ett bra lag när slutspelet börjar. Jag ser Frölunda som en stormakt inom svensk hockey som kan göra vad de vill med elitserien. 60 miljoner i eget kapital och ett publiksnitt på 11 000 gör att klubben står mycket starkt.

 

Tomas Ros säger: Ha en bra hockeyvinter!

 

Moderator säger: Då var vi färdiga för den här gången. Vi tackar Tomas Ros och läsarna för chatten!

SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
Om Aftonbladet

Populära bildspel via Shootitlive