Aftonbladet
Dagens namn: Severin, Sören
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Sportbladet / Hockey

Klart: Ryska superkedjan kommer till lilla Brunflo

KLM-kedjan återförenas – för match mot Tre Kronors legendarer

Legendariska KLM-kedjan återförenas och ställs mot ett svenskt stjärnlag.

Plats: Klanghallen i Brunflo, med plats för 1600 åskådare.

– Det är hur många OS- och VM-guld som helst som vimlar på isen, säger arrangören Tommy Samuelsson.

Ingen som var med under 1980-talet har glömt ”The Big Red Machine”. Det ryska superlaget krossade allt motstånd och vann bland annat två OS-guld  och sex av åtta VM mellan åren 1981 och 1990.

Bakom succén låg Superfemman, med Vladimir Krutov, Igor Larionov och Sergej Makarov, kompletterat med backparet Alexej Kasatonov och Vlatjeslav Fetisov.

Bara Fetisov saknas

Nu återförenas fyra femtedelar (bara Fetisov har sagt nej) av den legendariska femman för att spela uppvisningshockey i jämtländska Brunflo med 4 000 invånare.

– Igor Larionov var här 2006 och är den som har öppnat upp möjligheterna att ta hit det här gänget, säger initiativtagaren Tommy Samuelsson som har kämpat hårt för att få ihop alla stjärnor.

– Hade jag vetat vad jag vet i dag så vet jag inte om jag hade dragit igång det här. Det har varit många sömnlösa nätter kan jag säga.

...men det kostar

CCCP ställs mot ett svenskt lag som inte går av för hackor, med spelare som Börje Salming, Mats Näslund, Tomas Sandström och Bengt-Åke Gustafsson.

– Det är fantastiska spelare i det svenska laget också. Jag räknar med en underhållande match med många fina kombinationer. Hallen tar bara cirka 1600 åskådare. Vi räknar med fullt hus.

Räknar med?! Är det inte slutsålt?

– Nej, inte riktigt än. Ska man betala 395 spänn så väntar man gärna eftersom man kan bli sjuk och så vidare. Men det smäller nog till snart.

Pucken släpps klockan 19.00 nästa onsdag 8 februari.

SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet