Aftonbladet
Dagens namn: Severin, Sören
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Klart: Frölunda till final i CHL

GÖTEBORG. Klart för final, utan att imponera.

Frölunda spelade 1-1 i returen mot Davos.

– Det är nästan aldrig man ser Frölunda spela så här okoncentrerat och slarvigt, säger SVT:s expert Mikael Renberg.

Frölunda hade 5-0 med sig från den första matchen i Schweiz, och var i princip klara för final redan inför returen. Det märktes i välfyllt Frölundaborg (3 819), där hemmalaget ändå tog ledningen (Patrik Carlsson) i den första perioden.

– Vi tänker inte så, det är en ny match. Det här med dubbelmöten är ett nytt koncept i hockeyn som vi inte är vana vid, säger målskytten till SVT.

Davos, påhejade av en stor bortaklack, kom tillbaka i den andra perioden. Men trots en kvittering var spelet slarvigt från båda lagen, och alltmer grinigt ju längre matchen led. Frölundakaptenen Joel Lundqvist kritiserade sitt eget lag. LÄS OCKSÅ Frölunda: Vi vill ha revansch nu

Andra CHL-final i rad

– Det är smågrinigt, jag tycker vi ska hålla oss kalla. Men nu rycks vi med och tappar fokus i powerplay. Men det är en het match, det är klart att det är mycket känslor, det är mycket som står på spel.

Det griniga spelet fortsatte i den tredje perioden, men då främst från Davos sida. Backen Beat Forster åkte ut 2+10 efter att omotiverat huggit ner Elias Fälth. Frölunda fick spela fem mot tre i två minuter, men lyckades ändå inte avgöra utan matchen slutade 1-1, sammanlaget 6-1.

Frölunda är nu klart för den andra CHL-finalen i rad. I fjol förlorade de mot Luleå, den 9 februari får de chansen till revansch då de möter Kärpät i Uleåborg.

SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet