Aftonbladet
Dagens namn: Bartolomeus
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Ekman-Larsson visar storform

Två mål i nattens AHL-match

Oliver Ekman-Larsson har fått flyttas ner från Phoenix coyotes till deras AHL-kopplade lag Portland Pirates under lockouten.   Oliver Ekman-Larsson har fått flyttas ner från Phoenix coyotes till deras AHL-kopplade lag Portland Pirates under lockouten.

NEW YORK. Oliver Ekman-Larsson har börjat varva upp.

Han gjorde två mål och spelade fram till ett när hans Portland i natt slog Worcester.

– Ibland hittar man rätt, men det viktiga för mig är inte att göra mål utan att komma igång och spela bra, säger den 21-årige backstjärnan till Sportbladet efter 7-4-segern.

Han räknas som en av de största stjärnorna som flyttats ner till AHL under den pågående konflikten i NHL – och i natt visade Oliver Ekman-Larsson varför.

Han var helt dominant när Phoenix Coyotes-affilerade Portland Pirates dammade till Worcester Sharks med 7-4 och svarade för tre poäng – två mål och en assist.

– Det var en skön seger även om jag tycker att vi kan spela bättre än så här, säger han på telefon från Maine.

– Och för egen del, så, ja...ibland hittar man rätt. Det är ju kul, men det viktiga för mig just nu är inte att göra mål utan att komma igång med spelet.

Bussåkning

Oliver hann etablera sig på allvar i NHL den gångna säsongen och var en av hela Stanley Cup-slutspelets mest hyllade backar under våren, så att plötsligt spela i farmarligan har inneburit en omställning.

– Jo, det är klart, viss skillnad är det, både hockeymässigt och runtomkring. Man tillbringar mycket på bussen, säger han.

– Och helst skulle man ju vara i NHL, det är dit alla längtar, men samtidigt går det inte att åka omkring och tänka på det. Nu är det som det är och man kan bara fokusera på att göra så bra ifrån sig som möjligt i den här situationen.

Bra kväll

Även landsmannen David Rundblad ingår i Portland Pirates-truppen och han hade också, med bland annat två assist, en lyckad kväll mot Sharks.

– Ja, han fick spela mycket och gjorde det riktigt bra, berömmer Ekman-Larsson.

Sebastian Stålberg är ende svensk i Worcester – och han gjorde ett av de fyra tröstmålen i natt.

Victor Rask inledde målskyttet  Charlotte Checkers besökte Milwaukee under natten – och noterades därmed för karriärens första AHL-mål.

Mattias Ekholm, som inlett sitt första riktiga år i Nordamerika lysande, replikerade senare med säsongens tredje mål – och sedermera också med en assist. Men det räckte inte riktigt, gästerna från North Carolina med 4-3.

Det fortsätter ta emot för ”svensklaget” Albany Devils. I natt, mot Syracuse Crunch, gjorde Mattias Tedenby mål och Jacob Josefson fixade en assist, men förgäves. Crunch tog en uddamålsseger, 3-2.

Binghamton Senators, ett svensklag av rang det också, åkte på säsongens första förlust – 3-2 – mot Mattias Sjögrens Hershey Bear.

Det innebär också att målvaktsstjärnan Robin Lehner, som varit utmärkt i säsongsupptakten, fick inkassera sin första förlust.

Jakob Silfverberg, Andre Pettersson och Mika Zibanejad fanns alla på isen och den sistnämnde stod för en assist.

Edmontons stjärnspäckade farmarlag i Oklahoma City, Barons, tycks ha vaknat och såg under natten till att göra livet surt för Jacob Markströms i San Antonio Rampages kasse.

Oilers-stjärnorna vann med 5-2 och sådana som Ryan Nugent-Hopkins och Jordan Eberle hade en rolig afton.

Magnus Pääjärvi spelade, förstås, men producerade inga poäng.

Jonas Brodin fortsätter imponera. Det blev inga poäng när hans Houston Aeros vann derbyt mot Texas Stars, men han var plus två i matchen och spelade enligt rapporterna utmärkt.

Niklas Svedberg hade stor del i att Providence Bruins till slut vann en hård, jämn match mot Manchester Monarchs – Stanley Cup-mästarna LA Kings farmarlag – med 4-3.

Svedberg tog 30 av 33 skott och fick svettas duktig, inte minst i de två asvlutande perioderna, när New Hampshire-laget låg på nästan konstant.

Följ Sportbladet på Facebook för NHL-nyheter varje morgon i ditt flöde
Senaste TV-klippen
SENASTE NYTT

Visa fler
SPORTBLOGGAR
Brennings blogg

Patrik Brenning

Om Aftonbladet