Aftonbladet
Dagens namn: Severin, Sören
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Mats Sundins drömerbjudande

Fyra klubbar jagar supersvensken

Mats Sundin, 37, har ännu inte bestämt om han ska spela ishockey i vinter.

Ändå var svensken hetast på spelarmarknaden i natt.

Vancouver Canucks vill göra Sundin till NHL:s bäst betalde spelare.

Budet: en årslön på 60 miljoner kronor.

miljonglädje? Om Mats Sundin tackar ja till Vancouvers bud håvar han in 120 miljoner på två år.   miljonglädje? Om Mats Sundin tackar ja till Vancouvers bud håvar han in 120 miljoner på två år. FOTO: AP

I går klockan 18.00 startade spelarmarknaden i NHL där spelare utan kontrakt bjuds ut till spekulanter.

De hetaste svenska spelarna var Mats Sundin, Markus Näslund, Kristian Huselius och Peter Forsberg.

Och hetaste av de alla var Mats Sundin.

Han toppade nyhetssajterna i Kanada och rubrikerna handlade om vilket lag som ska vinna kampen och budgivningen om den svenske superstjärnan.

Både TSN och Sportsnet uppger att Mats Sundin blivit erbjuden ett två-årskontrakt av Vancouver med en årslön på 60 miljoner kronor (10 miljoner dollar). Sett till löneligan nästa år är det bara Ottawas Dany Heatley som tjänar 10 miljoner dollar 08-09. Accepterar Sundin budet skulle han bli NHL:s bäst betalda spelare.

– Det var en liten överraskning och det var ett starkt bud av Vancouver. Jag tror att Mats kommer tillbaka till NHL igen, säger Sundins agent JP Barry till TSN och säger även att Montreal just nu inte är en möjlighet för Sundin.

”Inte tagit beslut”

Sundins svenska agent Claes Elefalk pratar kontinuerligt med Mats Sundin, bland annat åt de middag tillsammans i går kväll, och enligt Elefalk är det fortfarande inte bestämt om Sundin ska spela ishockey ännu en säsong.

– Det stämmer. Han har inte tagit beslutet om vad han ska göra i höst. Och det florerar många rykten om Mats, säger Elefalk.

I Vancouver skulle Mats Sundin återförenas med tvillingarna Daniel och Henrik Sedin. Trion vann OS-guld tillsammans 2006. Och väljer Sundin Vancouver skulle han troligtvis ersätta Markus Näslund som lagets kapten och stora stjärna.

Förutom Vancouver finns det även rykten att New York Rangers, Detroit Red Wings och Columbus Blue Jackets är ute efter Mats Sundin.

Vill till EasternTomas Ros
Tomas Ros

Mats Sundin har spelat 13 säsonger för Toronto, men nu verkar förhållandet mellan ishockeyns huvudstad och Sundin vara över.

Enligt uppgift till Sportbladet är Mats Sundins förstaval ett lag i NHL:s eastern conference. Anledning är att lagen på östkusten har färre resdagar än de i western conference.

SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet